Инфо

21. март 2024.21. мар 2024.
Човекова судбина : снови и стварност
8. театарски фестивал Позоришно пролеће од 15. до 20. априла у Шапцу

Човекова судбина : снови и стварност

Представе: „Људи од воска“, „Љубинко и Десанка“, „(Пра)фауст“, „Наш разред“, „Очеви и оци“ део су такмичарског дела Пролећа, а у част награђених биће изведана дуо драма
„Дечије повреде“
Човекова судбина – снови и стварност, слоган је 8. театарског фестивала „Позоришно пролеће“, театарске смотре која скоро деценију шабачкој публици доноси најбоље представе из Србије, према оцени и одабиру стручног селектора.

Према речима селектора фестивала, Мирослава Радоњића, овогодишњи селекциони циклус је обухватио пажљиво гледање тридесетак представа у периоду од фебруара 2023. до краја јануара 2024, те да су уз жанровску и стилску разноврсност, инвентивне, талентоване и маштовите редитеље и ауторе млађе генерације, приметна и занимљива истраживања у домену позоришног израза, бриљантна глумачка остварења у шта ће љубитељи драмске уметности имати прилику да се увере од 15. до 20. априла.
Шабачко позориште је спремно за театарски празник.



-Хвале вредне су амбиције и истрајност Шабачког позоришта у намерама да организује један од најважнијих фестивала у нашој земљи. Осмо издање ове манифестације говори у прилог тези да је Позоришно пролеће постало константа у сагледавању уметничких достигнућа у представама српских театара. Идеја да се у Шапцу у току неколико дана одиграју естетски релевантна остварења јесте логичан наставак једне богате фестивалске традиције, успостављене још у време бивше Југославије – рекао је Радоњић и додао да је одабир представа подразумевао, изнад свега, поштовање уметничких критеријума, али су и организационо-техничке и финансијске околности имале одређен утицај на коначан избор.

Услови продаје карата:
Цена појединачне карте - 1500 динара.
Цена комплета карата за све представе - 7500 динара.
Продаја карата почиње 20. марта у 11 часова.
Радно време билетарнице је од 11 до 13 и од 18 до 20 часова.
Онлајн продаја на нашем сајту
Резервације на број тел. +381 62 880 22 60 (од 11 до 13 и од 18 до 20 часова).
Резервација карата истиче 1. априла 2024. године.

-Ипак, мишљења смо да ће шабачка публика имати прилику да одгледа заиста одличне представе, којих се не би стидео ниједан значајан позоришни фестивал у региону. Без унапред дефинисане концепције, након закључене селекције, испоставило се да је у пет такмичарских остварења кључна тема судбина човека у суочавању са изазовима времена и простора унутар којих живи. Стога је мото овогодишњег фестивала: „Човекова судбина – снови и стварност“.
Представе: „Људи од воска“, „Љубинко и Десанка“, „(Пра)фауст“, „Наш разред“, „Очеви и оци“ део су такмичарског дела Пролећа, а у част награђених биће изведана дуо драма „Дечије повреде“.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa