Инфо

21. март 2024.21. мар 2024.
Фото: Удружење  „Чеп за хендикеп“

Фото: Удружење „Чеп за хендикеп“

У суботу у Стручној хемијској и текстилној школи Шабац

10. Дечји инклузивни „Чеп фест“

Грађани ће моћи да предају чепове, а троје деце која донесу највише чепова ће бити посебно награђено. Позивају се деца да направе неке предмете или играчке од чепова и других рециклажних материјала, који ће бити изложени, а три најбоље оцењена рада награђена
Удружење „Чеп за хендикеп“ са Основном школом за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом „Свети Сава“ из Шапца у суботу, 23. марта, од 15 до 17 сати, у Стручној хемијској и текстилној школи Шабац организује 10. Дечји инклузивни „Чеп фест“, једнодневни еколошки и инклузивни дечји фестивал у коме учествују деца из вртића, основних и средњих школа.

Изложба и награде
Очекује се да ће на фестивалу учествовати више од 200 деце и још толико родитеља, учитеља, наставника и публике. Грађани ће моћи да предају чепове, а троје деце која донесу највише чепова ће бити посебно награђено. Позивају се деца да направе неке предмете или играчке од чепова и других рециклажних материјала, који ће бити изложени, а три најбоље оцењена рада награђена.

-Циљ „Чеп феста“ је да спојимо младе сакупљаче чепова и младе кориснике ортопедских помагала кроз разнолике едукативне садржаје, са више креативних радионица и такмичења у рециклирању чепова. Ту ће бити и наше транспортно возило за прикупљање чепова, а све активности пратиће пригодан музички програм. Овакве фестивале смо до сада организовали у Београду, Зрењанину, два пута у Ваљеву, Новом Пазару, Суботици, Панчеву. Са великом жељом одлучили смо да дођемо у Шабац, уверени да ће и овај фестивал протећи у динамичној, такмичарској и веселој атмосфери. Верујемо да ће атмосфера на овом скупу мотивисати децу и грађане да прикупљају чепове и на тај начин чувају животну средину и помажу особе са инвалидитетом- рекао је председник Удружења „Чеп за хендикеп“ Зоран Мартинов.

Фото: Удружење „Чеп за хендикеп“


До данас прикупљено око 610 тона чепова
Традиционалну националну хуманитарну акцију „Чеп за хендикеп“ организује истоимено удружење. У оквиру 11 година успешног хуманитарног рада акцију је подржало више стотина хиљада појединаца, десетине невладиних организација, неколико стотина привредних друштава, државних и приватних компанија, средстава јавног информисања и многобројне државне институције- предшколске и школске установе, факултети, институти, министарства, амбасаде итд. До данас је прикупљено око 610 тона чепова, a oд новца добијеног од рециклера купљено је и уручено 126 ортопедских помагала за особе са инвалидитетом, углавном инвалидских колица, трицикала и успињача за степенице. О свим активностима јавност уредно обавештавају путем сајта www.cepzahendikep.org.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa