Инфо

21. март 2024.21. мар 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Представа „Љубавне муке и поуке“ за прославу

ОШ „Јеврем Обреновић“ обележила Дан школе

Публика у сали Дома културе у Мишару са пажњом је пратила глумачко умеће разиграних ђака којим су дочарали најлепше тренутке у паузи између часова, а које су изнедрила познанства из школских клупа
Одговор на питање шта се дешава када се појаве прве симпатије и десе прва заљубљивања дали су у понедељак ученици ОШ „Јеврем Обреновић“ у представи „Љубавне муке и поуке“ коју су са својим професоркама приредили поводом Дана школе. Публика у сали Дома културе у Мишару са пажњом је пратила глумачко умеће разиграних ђака којим су дочарали најлепше тренутке у паузи између часова, а које су изнедрила познанства из школских клупа. Обележавању важног датума за шабачку школу, поред колектива, родитеља и ђака, присуствовали су и директори других образовних установа у граду.

Фото: "Глас Подриња"


Прве љубави
-У рад на представи укључено је петнаесторо деце, ученици шестог и седмог разреда. Одабрали смо увек актуелну тему- љубав, помињу се прве дечје љубави, што се везује и за основну школу. Користили смо постојеће драмске текстове више аутора које смо мало модификовали и дали им наш печат. Са припремама смо почели после прославе Светог Саве и деца су била изузетно расположена за рад, иако је сама премијера у време када имамо много такмичења, а они су као добри ђаци учесници и уз то имају и много ваншколских активности- истакла је професорка српског језика Светлана Тошић, која је радила са ученицима заједно са колегиницама Славицом Топић, професорком српског и Марицом Пријовић, професорком музичког.

Фото: "Глас Подриња"


Ученица шестог два Јована Јанковић добила је улогу најбоље другарице главне јунакиње.

-Било је веома занимљиво, имали смо времена и да се нашалимо и добро забавимо. Наставнице су врло драге, много су нам помагале. Мој друг из одељења је такође укључен у рад, што ми је много значило у почетку, док се нисмо сви зближили. Мислим да је у основној школи највећа тема прва љубав, прво заљубљивање и прве симпатије. Наставнице су нам причале како је то лепо и занимљиво када се догоди- објаснила је Јована.

Ђаци за понос
Како је рекао директор школе Душко Бојић, школа има чиме да се похвали.

-ОШ „Јеврем Обреновић“ иза себе оставља још једну успешну годину, богату разним манифестацијама, запаженим резултатима и оствареном сарадњом. Ово је било могуће само захваљујући труду и залагању свих појединачних чланова образовног процеса, почев од ученика, преко њихових родитеља, наставника и шире локалне средине. Надам се да ће и наредна година бити исто тако успешна, а ми ћемо се потрудити да буде још успешнија од ове која је прошла. Свим ученицима, колегама и родитељима честитам Дан школе са жељом да га проведемо у здрављу и радости и славимо и следеће године- поручио је Бојић, који изнад свега истиче успехе ученика.

Фото: "Глас Подриња"


-То су све деца за пример, такмичари који већ показују резултате на свим нивоима, а овом представом су показали дух, мало хумора, шале, што свима недостаје. Надам се да смо овим зближили генерације и смањили генерацијски јаз- навео је директор школе.

Фото: "Глас Подриња"


Школа у међувремену конкурише за бројне пројекте како би се побољшао квалитет наставе, те је аплицирала и за два пројекта јапанске амбасаде чије резултате очекују.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa