Инфо

21. март 2024.21. мар 2024.
Филиповић, Глигоријевић, Двокић, Благојевић, Радивојевић

Филиповић, Глигоријевић, Двокић, Благојевић, Радивојевић

АТЛЕТИКА: ДУДИНСКА ПЕДЕСЕТИЦА

Интернационалне медаље

На престижном интернационалном ходачком митингу у Словчкој (бања Дудинци) два представника Атлетског клуба Спринт из Бадовинаца освојили су медаље. У плавом дресу поменутог клуба ходачи су освојили сребро и бронзу.

Д. Благојевић (АК Спринт)


Други кроз циљ у трци ветерана (35+) на пет километара прошао је Душан Благојевић. Уличну стазу у дужини од 5.000 метара прешао је за 27 минута и две секунде, што је за један минут и 18 секунди боље од његовог досадашњег званичног личног рекорда. Почетком другог од пет кругова Благојевић је сустигао Замечника с којим је до краја водио борбу, али је ипак домаћи ходач, члан Дукле из Банске бистрице био четири секунде бржи, такође уз лични рекорд. Трећи је био Мирослав Капуста.

Златни статус
Ходачки митинг у словачкој бањи Дудинци један је од пет из златне серије митинга овог типа у Свету. Баштини традицију дугу 43 године. Окупља најбоље такмичаре спортског ходања са целе планте, а овог пролећа је био и онај на коме су избијане олимпијске норме на 20 и 35 километара. За надметање на 35 км у Паризу ово је била и последња прилика да се избори норма. Наступили су учесници из више од 60 држава и са свих континената. Промотер Митинга је Матеј Тот, олимпијски шампион из Рија 2016. године. Србију су овог пролећа уз АК Спринт представљали Уна Глигоријевић и четвороструки учесник Игара, њен тренер Предраг Филиповић (АК Власотинци).


А. Двокић (АК Спринт)


Млади Александар Двокић надметао се на три километра код старијих пионира. Поставио је лични рекорд прешавши поменуту дистанцу за 18 минута и три секунде, што је поправљен лични рекорд за више од пола минута. Пре њега су кроз циљ само прошли Чеси Свобода, победник трке и Мишка, другопласирани.

Уз такмичаре Спринта у Словачкој био је тренер Драган Радивојевић, који их је и припремао за наступ.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa