Инфо

21. март 2024.21. мар 2024.
Т. Васић (фото: СРЛ/ЖРК Медицинар фб)

Т. Васић (фото: СРЛ/ЖРК Медицинар фб)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Прилика за подвиг

Медицинар против Напретка одлучује о својој судбини. Победа и реми доносе полуфинале плеј офа. Резултат већ сада изнад очекивања
Медицинар је поражен у Београду, очекивано је Звезда била боља 26:19, иако плус седам делује мање убедљиво када се види да су голманке Звезде имале 18, а Медицинара укупно пет одбрана. Ипак, најважније вести стигле су из Крушевца. Напредак је изненадио Наису, победио 29:28 и тако оставио Медицинар, коло пре краја, на позицији четири која доноси плеј оф. Управо Крушевљанке гостују у Шапцу следећег викенда. Победа Медицинару доноси полуфинале плеј офа без обзира на исход утакмице између Наисе и Бекамента. Уколико би успели шабачке плаво-црне би поновиле успех од пре две сезоне, али са знатно млађом екипом.

Н. Тешић – пред другим пласманом у плеј оф


-Плеј оф није био реалан циљ, али смо пред старт сезоне имали наду да би могла да се укаже прилика и напорно смо радили како би је, уколико се укаже, искористили. Плеј оф би био велика награда након много проблема са изостанцима, али и награда за млад тим који је успео да се враћа из тешких периода и побеђује када је било најважније. Највећа опасност сада је да већ себе видимо у плеј офу. Напредак је бољи него током јесени и очекује нас тешка утакмица где је циљ победа – истакао је тренер Ненад Тешић.



Напредак је током зиме појачао редове Катарином Радовић (Наиса), осми стрелац СЛ и Јеленом Стекић (Младост). Оља Николић, трећи стрелац Лиге добила је снажно друштво. Медицинар је у Крушевцу славио на крају полусезоне, но поражен је у осмини финала Купа.

У плеј офу су сигурно Јагодина, Црвена Звезда и Железничар Инђија. За четврто место конкуришу Медицинар, Наиса и Бекамент. Медицинар победом отклања све дилеме, ремијем такође. Нада ривалки Шапчанки је њихов пораз и у том случају победник меча у нишу (Наиса – Бекамт) улази у полуфинале.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa