Инфо

21. март 2024.21. мар 2024.
У. Павловић (фото: РК МП Еликсир)

У. Павловић (фото: РК МП Еликсир)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Дерби предигра дербија

Против Партизана вероватно припрема за дуеле истих ривала у полуфиналу плеј офа. Синоћ Шапчани гостовали у Новом Саду у Купу. Фокус на финишу
У среду је Металопластика Елискир гостовала у Новом Саду. Финале пре финала, у полуфиналној фази Купа одиграли су синоћ две најбоље екипе у Србији, Војводина и Металопластика. Без обзира на исход, плави нису имали много времена за било какву реакцију након коначног исхода, јер већ за викенд их чека нови дерби. У Београду гостују Партизану.

Партиза и Металопластика врло често одмеравају снаге, првенство, куп, турнири, а ситуација је таква да ће и предстојећи меч бити само опипавање снага пред све извеснији двобој истих такмаца у полуфиналу плеј офа. Шапчани су обезбедили позицију два, док Партизан није још сигурно треће, но победа против Шапчана би вероватно била кључ за потврду те позиције.

В. Матић


-Имамо проблема са повредама, нисмо на врхунцу спремности и трудим се да растеретим играче пред овај меч. Ипак, све победе које смо остварили чини да желимо наставити такав низ и зато уз све пробелеме желимо да победимо великог ривала. Партизан се након немирне јесени стабилизовао, опоравио и игра знатно боље. Сва је прилика да ћемо против њих и у полуфиналу – рекао је тренер Владан Матић.

Београђани имају најбољег стрелца лиге Којадиновића, тим грађен за шампионску борбу: Арсенић, Пештић, Ковачевић, Мићић, Шотић... не презају ни од грубе игра (Маркатотаос највише искључења, Шотић највише црвених картона). Шабачки тим је победио Партизан ове сезоне у Шапцу, а поражен је само на пријатљском турниру на полусезони. Седам бодова разлике говори о успеху „пластичара“.

-Наши резултати су мало чудо ове сезоне и честитам мојим играчима а свему што су постигли. Нисам задовољнан, већ презадовољан игром, трудом, односом. Скупљамо снагу да висок ниво одржимо до краја и постигнемо још већи успех од досадашњих игара. Приступ меч по меч не мењамо – додаје Матић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa