Инфо

28. март 2024.28. мар 2024.
Н. Драговић

Н. Драговић

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА

Славна Младост на мегдану

Завршница регионалног такмичења. Бодовани резултати из Супер лиге за групу исток. Младост подмлађена, али са неколико одличних појединаца
Многи су заборавили, али Регионална ватерпо лолига траје, у новом формату и ове сезоне. Од јесени клубови су подељени у групе исток (сви из Србије) и запад (Хрватска и ЦГ). Одлучено је да се резултати из домаће Супер лиге рачунају и за регионалну у групи исток. Почиње укрштање и Шабац је синоћ одиграо први, а вечерас му следи други дуел против тимова из друге државе у РЛ.



Синоћ је гостовао Морнар из Сплита, а вечерас (четвртак), такође од 20 часова, на Градском базену игра славна Младост из Загреба (према укупном броју трофеја најторфејији клуб света). Загрепчани су значајно променили тим ове сезоне, подмладили га, променили су стручни штаб што се и одразило на резултате.

Три групе
У завршници РЛ, након укрштања по основу пласмана у почетним групама, групу од првог до петог места чине: Јадран (С), Јадран (ХН), Југ, Нови Београд и Ц. Звезда. За пласман од шестог до осмог места боре се: Приморје, Раднички и Соларис, док су од деветог до 12 такмаци: Младост, Шабац, Морнар и Партизан. Последњепласирани из ове групе ће у нижи ранг, претпоследњи у бараж против Валиса.


Глухаић, Пенава, Бајић... су ипак још ту и представљају ослонац тима. Жапци су ове сезоне успели да савладају након петераца Југ, а у самом финишу поклекли против шампиона Јадрана из Сплита, учесника завршне фазе Лиге шампиона.



Првог априлског викенда Шабац гостује у Сплиту и Загребу, а четврти члан групе од 9. до 12. места је Партизан против кога Шабац неће играти, већ се рачунају резултати из Супер лиге. Циљ је избећи последња два места, односно испадање у А1 лигу или бараж против Валиса за опстанак.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa