Инфо

25. април 2024.25. апр 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Церска ОЦР битка – Герила 2024

Спорт и упознавање лепота Цера

Четврта трка са препрекама. Наступило више од 1.000 учесника. Петнаест километара, 26 препрека. Цер место са душом. Промоција потенцијала оближње планине. Напредак у организационом погледу
Део априлске традиције, у данима Града је OCR трка, односно трка са препрекама на Церу. Највећи број од 1.300 пријављених, што је рекорд у бројности, долази из Србије, али учесници из суседста (БиХ, Црна Гора) дали су надметању међународни карактер.

-На стази је 26 препрека, из постојеће, познате, сваке године уводимо и нове. Дужина коју треба савладати је 15 километара. Препреке су конципиране тако да захтевају ангажовање различитих група мишића. Сваке године је трка другачија, наредне желимо организацију да подигнемо на виши ниво - рекао је Марко Глигорић, представник организатора.

Четврти пут је организована OCR трка на Церу. Овакви догађаји су, уз спортски карактери носе и промоцију планине Цер и потенцијале које оне има, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Фото: Глас Подриња


-Промоција здравих стилова живота, промоција спорта и наше лепотице, планине Цер. Четири године постоји OCR трка на Церу , сведочимо како расте. Почело је са 350 такмичара, сада их је више од хиљаду. Учесници и гости из Србије и околних држава имају прилику да упознају Цер, такмиче се и уживају. Честитам организаторима на броју пријављених и посетиоцима који су улепшали данашњи догађај. Град ће увек бити подршка оваквим догађајима - нагласио је градоначелник.

Ова планина има шта да понуди, од манастира, до планинарског дома, ресторана, мало, скромно место, али место са душом које ће се свидети свим посетиоцима


Како истичу у Удружењу које је организатор, желели би да и у данима када нема трке виде велики број људи на планини која има шта да понуди.

Фото: Глас Подриња


-Идеја трке је да велики број људи упознамо са Цером, да често долазе у планинарење, шетњу, опуштање. Ова планина има шта да понуди, од манастира, до планинарског дома, ресторана, мало, скромно место, али место са душом које ће се свидети свим посетиоцима. Надам се да ће се посетиоци дана и учесници који су дошли у наш град, враћати на Цер – рекао је Вељко Марковић из УГ „Церска битка“

Фото: Глас Подриња


Најбројнији гостујући тим трке званичног назива “Церска OCR битка Герила” био је из Суботице, са 80 чланова. Такмичари су стартовали у групама по 90 учесника. У коначном пласману екипа вреднују се времена три најбржа такмичара и време када застава тима прође кроз циљ.

Фото: Глас Подриња


Појединачно најбржи били су Милош Рајичевић из екипе Sky OCR Rajièeviæ који је стазу и препреке прешао за један сат, 19 минута и шест стотинки, док је међу дамама најбрже до циља стигла Дијана Станишић из Полиције Црне Горе. Њено време је 1 сат, 41 минут и 19 стотих делова секунде.
Организатор Трке са препрекама је Удружење грађана “Церска битка”, уз покровитељство Града.
Д. Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa