Info

13. jun 2019.13. jun 2019.
Maj u Lazinoj školi
Osnovna škola „Laza K. Lazarević“

Maj u Lazinoj školi

Dolazak proleća u Lazinu školu stigao je na jedan izuzetno neobičan i poseban način. Maj mesec je, već godinama unazad, rezervisan za aktivnosti koje se realizuju u okviru Lazine nedelje.
Nesvakidašnje takmičenje u bacanju papirnih aviončića prvi put je, ne samo u Evropi, već i na svetu, održano baš u OŠ Laza K. Lazarević i zbog toga je navedena aktivnost izazvala veliku radost i poletnost kod svih učenika i nastavnika škole. Hiljadu papirnih aviončića razdragano je letelo školom, a dečje ushićenje, radost i oduševljenje veselo je odzvanjalo u sali i parku škole pozivajući na igru, zadovoljstvo i zabavu.
Propozicije su bile jasne svim učesnicima, a pored svih učenika škole, učestovali su i njihovi učitelji i nastavnici. Spretnost i kreativnost pokazale su se i tokom pravljenja papirnih aviončića koji su bili u različitim bojama, ali iste veličine – pravljeni pomoću jednog papira A4 formata.
Glavnu nagradu, maketu aviona, osvojio je učenik četvrtog razreda Marko Radišić pokazavši najbolju spretnost, a među nastavnim osobljem najbolji je bio učitelj Marko Andrić.
Nadamo se da će nam se u navedenom takmičenju iduće godine pridružiti i druge škole.
Pored navedenog takmičenja, na radost učenika Lazine škole, realizovan je i niz drugih aktivnosti:
Učim, znam, pokazujem – festival nauke po uzoru na beogradski Sajam nauke gde su učenici stekli dodatna znanja iz biologije, geografije i drugih nauka koje su i praktično primenili.
Čuvamo porodičnu narodnu tradiciju – učitelji drugog razreda su zajedno sa svojim učenicima napravili izložbu predmeta u vezi sa pomenutom temom koja je oduševila prisutne.
Moj čudesni svet francuskog jezika – nastavnica francuskog jezika organizovala je izložbu originalnih fotografiju vezanih za Francusku i napravila retrospektivu fotografija izlaganih tokom prethodnih godina u cilju promovisanja ovog svetskog jezika.
Izložba kućnih ljubimaca - učenici su, zajedno sa nastavnicom biologije, organizatori ove izložbe na kojoj su doveli svoje kućne ljubimce i sa ponosom ih pokazali. Oduševljenje najmađih učenika i drugih prolaznika bilo je dokaz koliko je izložba bila posećena i uspešno realizovana.
Izbor za Lazinog dvojnika – nastavnica srpskog jezika organizovala je takmičenje u kojem su učenici pokazali svoju sličnost sa Lazom Lazarevićem. Birala se najbolja maska i interpretacija njegovih pripovedaka.

Milan Blagojević

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa