Berza

  • aero 881 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.420 ▼ -1,22%
  • niis 554 ▲ 0,91%
  • unpr 750 ⚫ 0,00%
(13. februar 2020.)
TRIBINA NARODNOG BLOKA U ŠAPCU

Ne može se Vučić srušiti bojkotom

Ne može se Vučić srušiti bojkotom
Narodni blok je u utorak u Kulturnom centru održao tribinu. Okupljenim Šapčanima obratili su se lideri ove koalicije Miroslav Parović, Velimir Ilić i general Momir Stojanović, kao i Ivan Petkovski i Željko Bekić odbornici Narodnog Slobodarskog pokreta u Skupštini grada Šapca.
Na tribini je istaknuto da je ova opcija protiv bojkota i da je važno, pogotovu na lokalu, izaći na izbore.
-Narodni slobodarski pokret je svih ovih godina delovao kroz Skupštinu grada Šapca i mislim da smo se pokazali kao jedna normalna politička opcija koja je podržavala sve što je bilo značajno za građane Šapca i bila jedna od retkih koja se trudila da ne dozvoli da građani Šapca budu uvučeni u to da se preko njihovih leđa lome beogradske priče. Izaći ćemo na izbore kao Narodni blok i verujemo da će izbori u Šapcu biti drugačiji nego u ostatku Srbije, rekao je Miroslav Parović koji smatra da u Šapcu treba napraviti jednu široku koaliciju kako bi ostao "normalan" grad i da se ne dese „crne slutnje koje gradonačelnik Šapca navodi“.
Inicijativa ovog bloka je da se na lokalima prave što šire koalicije i da svi na njima učestvuju, a da bi onda i parlamentarni izbori izgledali drugačije.
-Ne može se režim Aleksandra Vučića srušiti bojkotom. Može se srušititi tako što ćemo sprečiti politički inženjering koji on planira, a to je da od lokala do republičke Skupštine budu upodobljeni parlamenti i da svi budu u njegovoj funkciji. Mi se moramo izboriti za onaj deo političkog prostora koji je čvrsto opozicion u ovom momentu. Mislim da je više od 50 odsto građana u Srbiji opoziciono nastrojeno, ali mi kao opozicione grupacije nikako da se artikulišemo, rekao je Parović.
General Momir Stojanović Šapčanima je predočio osnovne odrednice političkog programa Narodnog bloka. Istakao je da se stiče slika da se u Srbiji vrši "preganjanje" između Saveza za Srbiju i Srpske napredne stranke, što nije tačno.
-Oni žele da se građani dnevno bave time šta je SZS pregovarao sa aktuelnom vlašću. Između, u tom prostoru je više od 80 odsto građana koji su za to da izađu na izbore i nisu zadovoljni aktuelnom vlašću, ali nisu spremni ni da glasaju za stranke okupljene oko SZS. Upravo to glasačko telo interesuje narodni blok. Zadovoljni smo odzivom građana širom Srbije, rekao je general Stojanović i pozvao sve građane da izađu na izbore jer se oni dalekosežno tiču budućnosti Srbije i srpskog društva.
Velimir Ilić smatra da bi bilo sramota u Šapcu ne izaći na izbore i predati vlast. Istakao je da je Šabac srce srpske opozicije.
-Šabac je odoleo svim pritiscima, izdržao četiri godine i sada bi bilo glupo ovaj narod razočarati. Važno je boriti se. Moramo se boriti za demokratiju, a borba je teška. Najlakše je reći da ćemo u bojkot, a šta sa narodom?! Ova vlast je nikad nije bila u većim problemima. Na nivou države nikad nije bilo više afera, od proizvodnje droge, šverca oružja... Krediti stižu na otplatu i otplaćivaće se do 2100. godine. Mafiji se omogućavaju poslovi, dok je poljoprivreda potpuno zapuštena. Seljak ne može da preživi, sela se prazne. Naša privreda staje, a dovodimo strane firme koje zagađuju okolinu i upropašćavaju Srbiju. Opšti haos je u Srbiji, rekao je Ilić.
Narodni blok čine Nova Srbija, Narodni slobodarski pokret i Grupa građana „Iskreno za Niš“ Momira Stojanovića.

Za državu sa granicama i institucijama
-Okupili smo se oko politike da napravimo normalnu državu sa institucijama. Prvo da odredimo gde su toj državi granice i raščistimo šta je naše, pa da tu državu stavimo na noge. Tu neće biti mesta a mafijaše, prevarante, švercere. Sada imamo jednu interesnu grupu koju ne okuplja ideologija nego interes, rekao je Velimir Ilić.


M.M.

Najnoviji broj

13. avgust 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa