29. oktobar 2020.29. okt 2020.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

ZASEDANjE GRADSKOG ŠTABA

Uvođenje vanredne situacije zavisi od epidemiologa

“Imamo blagi pad broja novozaraženih u odnosu na prethodni dan. Evidentno je da je još uvek teška epidemiološka situacija. Striktno kontrolišemo mere kada je u pitanju rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata i to je dalo neki rezultat. Ipak, molim sugrađane da nastavimo dalje da poštujemo mere koje je propisao Krizni štab Vlade Republike Srbije”
Epidemiološka situacija u Šapcu u sredu je bila nešto povoljnija nego prethodnog dana. Pozitivno je bilo 38 testiranih u Mačvanskom okrugu, od čega je u Šapcu registrovano 18 slučajeva, u Loznici 12, Bogatiću i Koceljevi po 3, a u Malom Zvorniku 2.
Aktivno je obolelo 95 osoba u Šapcu, a u Okrugu 201.
Ukupno 12 kovid pozitivnih pacijenata u sredu je bilo hospitalizovano u Opštoj bolnici, od čega je 11 sa pneumonijom. Od utorka je bilo tri prijema, a jedan je otpušten kući.
Komunalna policija je kontrolisala 339 objekata, a kod 20 su uočene nepravilnosti, odnosno nisu poštovali predviđene mere.
Prema izveštaju Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” od srede, u kovid ambulanti je pregledano 133 pacijenta, od čega se 106 javilo prvi put, a ostali su bili na kontrolnim pregledima. Testirano je 53 osobe. Od toga je sedmoro dece mlađih od 18 godina i troje starijih od 65 godina. Ostali testirani su radno aktivni, odnosno starosti između 20 i 60 godina.

Konferencija Štaba za vanredne situacije održana je u sredu. Na njoj ke navedeno da proglašenje vanredne situacije u gradu u narednim danima zavisi od mišljenja epidemiologa i Zavoda za javno zdravlje


Konferencija Štaba za vanredne situacije održana je u sredu. Na njoj je navedeno da proglašenje vanredne situacije u gradu u narednim danima zavisi od mišljenja epidemiologa i Zavoda za javno zdravlje.
-Imamo blagi pad broja novozaraženih u odnosu na prethodni dan. Evidentno je da je još uvek teška epidemiološka situacija. Striktno kontrolišemo mere kada je u pitanju rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata i to je dalo neki rezultat. Ipak, molim sugrađane da nastavimo dalje da poštujemo mere koje je propisao Krizni štab Vlade Republike Srbije, zato što je to jedina mogućnost da iz ovoga izađemo sa što manje kovid pozitivnih, odnosno da prebrodimo teško stanje u kom se nalazimo. Uključile su se i republičke inspekcije u kontrolu. Molim i privrednike u gradu da svojim zaposlenim striktno nalože poštovanje svih predviđenih mera, rekao je načelnik Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.
Naveo je da je situacija u obrazovnim ustanovama stabilna i da su svi slučajevi koji su bili u prethodnom periodu u izolaciji, tako da nema širenje virusa.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa