3. decembar 2020.3. dec 2020.
Zemunci proba za derbije
VATERPOLO: SUPER LIGA

Zemunci proba za derbije

Naredni rival je poslednji iz kategorije lakših pred dva velika derbija i završnicu Kupa. Poznat protivnik sa odličnom vaterpolo školom. Blizu plej ofa. Prilika za uigravanje
Do prvenstvene pauze Šapčanima su preostale još tri utakmice, a mi se nadamo još šest do nove godine, jer bi to značilo da će ovdašnji vaterpolisti igrati u finalu Kupa, no kao i do sada, korak po korak je najbolja taktika.
Posle još jedne nedelje pauze, sledi novi duel šabačkih vaterpolista. Rival na novom gostovanju je ZEMUN. Treba biti realan i reći da je šampion Srbije apsolutni favorit, a gornjovarošanima je gostovanje gde ne sme da bude upitan trijumf, ne sme za nekoga ko ima najviše ambicije.

Novi Beograd rival u Kupu
Osim prvenstvenih obaveza, Šapčane tokom decembra očekuju i Kup izazovi. Da bi se plasirao na finalni turnir petu uzastopnu sezonu, šampion Srbije mora 12. decembra, u četvrtfinalu Kupa Srbije savladati ekipu Novog Beograda Žrebom u VSS određeni su parovi ove runde. Meć če biti odigran u Beogradu.


Domaćini su klub sa tradicijom, dobrom školom i na tom principu grade ekipu koja već ima kontinuitet dobrih rezultata. Naravno, ne može niko očekivati da to bude izraženo kroz neki trofej, razlike u kvalitetu su prevelike, no plej of ove godine, plej of pre tri sezone, mesto pri vrhu nekadašnje Prve A lige su pokazatelji dobrog rada i izbora koje pravi rukovodstvo kluba iz ove beogradske opštine. Na debiju u Regionalnoj A2 ligi prethodne sezone bili su na samo dva boda od plej ofa, pobedili osvajača evro trofeja Kataro, Medveščak u Zagrebu, Zadar u Zadru. Kada posmatramo samo ovu sezonu, možemo reći da je Zemun bod iznad očekivanja. Poraze od Zvezde, Partizana i Vojvodine, jasno, svi su mogli očekivati, ali su prijatno iznenadili remijem u Nišu, kao i rutinskim pobedama protiv Banjice i Starog Grada čime su praktično osigurali plej of. Iskustvo su dobili sa nekadašnjim centro i kapitenom Šapca Borisom Popovićem, tu su još iskusni Ljubenović, golman Sretković, od nedavno diplomirani inženjer elektrotehnike Japundžić i dr.
Poslednji međusobni duel u prvenstvu, na bazenu u Zemunu, dva kluba su odigrala 2017. godine kada je Šabac slavio 8:7, ali neizvesnost nije toliko posledica izjednačenosti rivala, već umora Šapčana posle tri duela u A2 ligi koja su ih odvela u A1 rang. Svakako meč za vikend je proba pred dva velika derbija, protiv Zvezde u Beogradu, odloženi meč i protiv Novog Beograda u Šapcu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa