31. decembar 2020.31. dec 2020.
Vladimircima  novi sanitet
VREDNA INVESTICIJA

Vladimircima novi sanitet

U situaciji kada je broj vožnji u Domu zdravlja povećan, resorno Ministarstvo odobrilo je sredstva za nabavku novog sanitetskog vozila, opremljenog svom neophodnom opremom za reanimaciju pacijenata
Moderno sanitetsko vozilo, čija vrednost iznosi 5 miliona dinara, stiglo je u Vladimirce. Značajan doprinos zdravstvenoj zaštiti Vladimirčana, ostvaren je posredstvom Ministarstva zdravlja.



-U situaciji kada je broj vožnji u Domu zdravlja povećan, resorno Ministarstvo odobrilo je sredstva za nabavku novog sanitetskog vozila, opremljenog svom neophodnom opremom za reanimaciju pacijenata. Ovo vozilo će u narednom periodu biti od velikog značaja za građane opštine Vladimirci i povećati kvalitet usluga našeg Doma zdravlja- izjavio je predsednik pštine Vladimirci, Goran Zarić i pohvalio zaposlene u Domu zdravlja u Vladimircima, koji u ovim teškim vremenima daju svoj maksimum u očuvanju zdravlja stanovnika.

Glavna sestra vladimiračkog Doma zdravlja, Leposava Đinić, je potvrdila značaj modernog sanitetskog vozila za zdravstveni sistem Vladimiraca u vreme epidemije Kovida – 19, ali i u redovnim uslovima jer je teritorijalno ova opština razuđena, pa vozila prelaze i po 500 kilometara u jednom pravcu na dnevnom nivou.



-Vozilo poseduje kompletnu opremu u slučaju hitne intervencije na terenu. Ono poseduje defibrilator, EKG, aparat za kiseonik, pulsni oksimetar, spinalnu dasku. O značaju ovog saniteta za naš Dom zdravlja govori i podatak da ka nama gravitira 29 sela, kao i činjenica da imamo 12 pacijenata na dijalizi- objasnila je Đinićeva.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa