31. decembar 2020.31. dec 2020.
Uručena jubilarna priznanja
KULTURNO-OBRAZOVNI CENTAR BOGATIĆ

Uručena jubilarna priznanja

Tokom dve večeri, prošlog vikenda u sali Kulturno-obrazovnog centra u Bogatiću, uručene su jubilarne nagrade i priznanja članovima Amaterskog pozorišta “Janko Veselinović”Bogatić, povodom 70 godina dramskog amaterizma, odnosno pozorišta i sedam decenija KUD-a “Janko Veselinović”Bogatić, čiji je naslednik Folklorni ansambl “Đido”, koji pod ovim imenom postoji i radi 25 godina.

Folklornim stvaraocima su uručena tradicionalna, pojedinačna priznanja za stalnost u prvom, pripremnom i dečjem ansamblu. ( pet, deset, petnaest i dvadeset godina).
Najviše priznanje za 20 godina stalnosti u “Đidu”, dodeljeno je Braniši Odžiću.
Priznanje povodom 20 godina umetničkog rada i rukovođenja Folklornim ansamblom “Đido”, uručeno je Milošu Simiću, a specijalna priznanja Dragomiru Grujiću i najstarijem članu Narodnog orkestra Miloradu Mići Mutavdžiću.

Savez ametera Srbije je u pismu, koje je pročitala direktorica KOC-a Snežana Janjić odao priznanje i nagredio ansambl i pojedince koji su doprineli sveukupnom razvoju amaterizma u svom kraju, kao i Republici Srbiji.

Povodom 70 godina postojanja i rada Savez amatera diplomama je nagradio Amatersko pozorište “Janko
Veselinović” i Folklorni ansambl “Đido”. Savez je dodelio i dva visoka pojedinačna priznanja. “Zlatna plaketa” pripala je Branislavu Koviću, povodom 35 godina uspešnog delovanja u pozorištu i Milošu Simiću za 20 godina umetničkog rukovođenja Folklornim ansamblom i ukupan doprinos razvoju folklornog amaterizma u Srbiji.

Za stalnost u ansamblu, nagrađena su 24 člana, a specijalna priznanja dodeljena Ani Ković i Mini Đukić za doprinos u razvoju srpske izvorne narodne pesme.

Čitav događaj, održan je pod posebnim merama zaštite od korona virusa, a s pravom se može reći da tradicija nagrađivanja nije prekinuta, bez obzira na loše zdravstvene okolnosti.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa