11. februar 2021.11. feb 2021.
JUČE POČELA REVAKCINACIJA, OTVOREN JOŠ JEDAN PUNKT ZA IMUNIZACIJU

Ohrabruje manji broj zaraženih

Koceljeva je izašla, čini mi se, iz onog kritičnog perioda. Broj aktivno obolelih se stalno menja ali krajem prošle nedelje bio je 17, što je nekoliko puta manji broj u odnosu na neku prethodnu nedelju
Od juče je u koceljevačkom domu zdravlja počela revakcinacija onih koji su već dobili prvu dozu vakcina protiv koronavirusa. Ona se obavlja na dosadašnjem punktu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dok je drugi, novootvoreni na istoj adresi, namenjen onima koji su se tek odlučili da uđu u proces imunizacije i to potvrdili na jedan od predviđenih načina prijave.

Predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić ocenio je da imunizacija ide dobrim tokom, ali nešto manjim intenzitetom od polovine prošle sedmice. Ipak za prvih desetak dana u ovom kraju vakcinu je primilo preko 660 građana.

Koceljeva je nedeljama unazad beležila veliki broj pozitivnih na Kovid 19. Međutim, deluje da se situacija smiruje. Broj novozaraženih je znatno manji i takva statistika ohrabruje, kako meštane i zdravstvene radnike, tako i rukovodstvo lokalne samouprave. Poslednje nedelje januara bilo je tek deset novozaraženih i 33 aktivno obolela. Prva nedelja februara završena je sa osam inficiranih, dok je broj aktivno obolelih na kraju prošle sedmice bio duplo manji. Ne tako davno u ovom kraju samo na dnevnom nivou beležen je i po nekoliko puta veći broj obolelih od onog koji se sada evidentira na nedeljnom.

–Koceljeva je izašla, čini mi se, iz onog kritičnog perioda. Broj aktivno obolelih se stalno menja ali krajem prošle nedelje bio je 17, što je nekoliko puta manji broj u odnosu na neku prethodnu nedelju. Bili smo u samom vrhu što se tiče opština Mačvanskog okruga po broju pozitivnih. U prethodnoj nedelji smo zabeležili i dane bez ijednog zaraženog korona virusom, što je odlična vest, imajuću u vidu činjenicu da je već dug period broj novoobolelih na visokom nivou- izjavio je predsednik opštine Dušan Ilinčić.

On je upozorio da je od presudne važnosti da se i dalje dosledno primenjuju sve mere zaštite, jer virus ne miruje u nekim od susednih opština.

– Ljudi se kreću iz jedne u drugu sredinu. Zato je važno da budemo maksimalno odgovorni i da ne dozvolimo eventualno novo prelivanje virusa na područje naše opštine- naglasio je Ilinčić.
V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa