18. februar 2021.18. feb 2021.
Ćelava pevačica na sceni
Šabačko pozorište

Ćelava pevačica na sceni

„Ništa nije užasno, sve je užasno. Ništa nije komično, sve je tragično. Ništa nije tragično, sve je komično, sve je stvarno, nestvarno, nemoguće, pojmljivo, nepojmljivo. Sve je teško, sve je lako….“ (Ežen Jonesko)

Kultna predstava Šabačkog pozorišta „Ćelava pevačica“ proslavlja 27 godina teatarskog života, a ovog, 23. februara od 19 časova, publika će imati priliku da pogleda novu izvedbu omiljenog pozorišnog komada baziranog na delu Ežena Joneska, u režiji Nikite Milivojevića.

„Sve je doživljeno u Pozorištu“… izjavio je svojevremeno E. Jonesko. Živeti u svetu u kome je sve dozvoljeno – režirati pisca u čijem je pozorištu sve dozvoljeno!.... „To mi se čini logično“, rekao bi g-din Smit. ( reditelj Nikita Milivojević).

Kako ističu u gradskom teatru, predstava ima svoje fanove, stalne gledaoce koji rado prate svaku izvedbu uvek nešto novo, ali i da uživaju u omiljenim replikama, svakog puta, bez premca. U godini premijere, sada slobodno možemo reći, već davne 1994. godine, „Ćelava pevačica“ je uvrštena u pet najboljih predstava u zemlji.

Pored brojnih nagrada za predstavu u celini, režiju i glumačka ostvarenja na svim festivalima na kojima je prikazivana, predstava je bila vrlo zapažena na Svetskom festivalu Joneska, gde je u konkurenciji predstava iz celog sveta odnela značajne nagrade (za predstavu u celini, režiju i glumu).
Član šabačkog ansambla Ivan Tomašević je nagrađen za ulogu gospodina Martina. Grand pri Festivala ’’Joakim Vujić’’ za gospođu Martin dobila je Aneta Tomašević. Na istom festivalu za ulogu vatrogasnog kapetana nagradu je dobio Ljubiša Barović, za istu ulogu dobio je i priznanje na Festivalu ’’Ljubiša Jovanović’’.

Igraju: g. Smit – Zoran karajić, g-đa Smit – Deana Kostić, g. Martin – Ivan Tomašević,
g-đa Martin – Aneta Tomašević, Meri, služavka – Dragana Radojević, vatrogasni kapetan – Ljubiša Barović.

Cena karte je 400 dinara, a radno vreme bilaternice Pozorišta od 11 do 13 i od 17 do 19 časova.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa