26. avgust 2021.26. avg 2021.
Merili krvni pritisak i šećer u krvi
EKIPA DOMA ZDRAVLjA NA DRENOVAČKOJ FIJAKERIJADI

Merili krvni pritisak i šećer u krvi

Na četvrtoj fijakerijadi koja je prošle subote održana u Drenovcu, Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ iz Šapca, organizovao je štand na kojem su posetiocima ove manifestacije merili krvni pritisak i šećer u krvi. Ujedno, ovo je bila prilika da zdravstveni radnici ove uvažene institucije odgovore sugrađanima na sve nedoumice koje se tiču vakcinacije protiv Kovida 19. U te svrhe delili su zainteresovanima flajere na kojima je navedeno sve o ovom virusu, kao i o vakcinama protivSARS-CoV -2, a koje su dostupne u našoj zemlji.
Iz Službe polivalentne patronaže, viša medicinska sestra Suzana Zorić i medicinska sestra Olga Petrović iz Službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu, posetiocima drenovačke fijakerijade promovisale su vakcinaciju protiv Kovida 19 i delile flajere, a tom prilikom podeljeno je 20 flajera.
Sedmoro posetilaca fijakerijade izrazilo je želju da provere šećer u krvi, a njih 15 krvni pritisak. Sa ekipom medicinara razgovarali su i o prevenciji mnogih hroničnih nezaraznih bolesti.
Uz ekipe na štandu su dežurali i dr Jasmina Srnić i tehničar Milan Đekić iz Službe hitne medicinske pomoći. Ekipe su posetile i podržale dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ i Dragana Simeunović, glavna sestra ustanove.
Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa