25. novembar 2021.25. nov 2021.
„Eko Tamnava“ za čistiju sredinu
OPŠTINA VLADIMIRCI

„Eko Tamnava“ za čistiju sredinu

Protekle srede lokalna samouprava Opštine Vladimirci je ugostila na skupštini regionalnog preduzeća za odlaganje otpada „Eko Tamnava“ sa prostora Mačvanskog i Kolubarskog okruga. Stigli su gosti koji brinu o toj problematici iz Valjeva, Uba, Mionice, Lajkovca, Ljiga, Osečine, Obrenovca, Koceljeve i domaćina Vladimiraca, a u dogledno vreme pridružiće se i Mali Zvornik, Ljubovija i Krupanj. Predsednik Opštine Vladimirci Goran Zarić goste je dočekao u domu učenika Posavotamnavske srednje škole:

„ Drago nam je da se okupljamo po pitanju brige za budućnost mlađih pokolenja i bolno pitanje otpada koji je svima glavobolja. Ovaj projekat već dugo traje a u naredne dve godine će nadam se zaživeti realizacije ovog projekta da svi odahnemo. Sve to sa ciljem da pokažemo koliko brinemo o svojoj sredini u kojoj živimo“ bile su reči dobrodošlice čelnog čoveka Opštine Vladimirci.

Direktor regionalnog preduzeća „Eko Tamnava“ Zoran Petrović pojasnio je tok projekta koji ulazi u finiš prve faze koja startuje 15. decembra:
„Prvi deo projekta startuje potpisivanjem sa Evropskom bankom za obnovu u razvoj koja treba da rezultira osnivanjem regionalne deponije „Kalenić“, posao vredan 26 miliona evra. Tu praktično rečeno dobijaju svi uz brigu o mestima gde odlažu otpad i infrastrukturi. Druga faza koja sledi posle ovog posla vredna je 32 miliona evra. Prva faza startuje početkom proleća a kompletan projekat bi trebao biti realizovan za dve ipo do tri godine“ rekao je direktor regionalnog preduzeća „Eko Tamnava“.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je zadovoljan onim što bi ovaj projekat doneo svima:
„ To je veliki korak za nas ka cilju zvanom zeleni okrug. Na dobitku će biti svi ali u prvom planu je edukacija stanovništva, jer sve pada u vodu ako se ne rešimo loših navika i ne pristupi se sanaciji postojećih deponija. Edukacija i samo edukacija, čak i agresivna, vode nas ka već rečenoj želji da budemo zeleni okrug“ sumirao je očekivanja od ovog projekta načelnik Mačvanskog upravnog okruga.

Tako je protekao prvi načinjen korak u ubeđenju svih da je prilika da se učinjenim ne stidimo generacija koje dolaze i sačuvamo čistu životnu sredinu.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa