24. februar 2022.24. feb 2022.
Spremni za nastavak (foto: Z.D.)

Spremni za nastavak (foto: Z.D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Lider otvara proleće

Derbi meč 22. kola. Inđija lider i prvi favorit za Super ligu. Veće šanske za pobedu u odnosu na Mačvu. Izmene u timu Šapčana, ali potvrđen oslonac na mlade igrače
Vreme je za fudbalsko prvoligaško proleće i do nastavka sezone ljubitelji igre broje sitno. Šabačka Mačva je okončala planirane pripreme i odmah će imati najtežu moguću proveru, lidera, prvog favorita i realno najkvalitetniji tim u ligi Inđiju i to na gostujućem terenu.

-Imamo veliku želju i iščekujemo nastavak. Posle intenzivnih priprema osetio se umor u finišu poslednjeg pripremnog meča, ali fokus je na vikendu i uveren sam da energije neće nedostajati. Nadam se pobedi – izjavio je Đorđe Belić, prvotimac Mačve.

Vojvođani su kao i Mačva prethodne sezone ispali iz elitnog ranga gde su oni bili samo jedno leto, ali su od početka sezone apostrofirali da žele trenutni povratak među najbolje. Pokazali su da planovi nisu neutemeljeni. U 21 odigranom meču ostvarili su 14 pobeda uz svega tri poraza. Tokom zime ih je od poznatijih imena napustio samo golman Darko Vukašinović koji je prešao u Voždovac, ali je angažovan iskusni Miloš Rnić, golman superligaškog i internacionalnog iskustva koji je u Inđiju došao iz makedonskog Borca. Timu su iskustvo doneli napadač, Senegalac, Bađi, povratnik posle tri godine. Nastupao u Crnoj Gori prethodnu polusezonu i preiskusni half Bojović pojačanje iz Azerbejdžana. Sačuvali su najubojitije Milosavljeva i Žakulu, standardne: Rađena, Jovanovića, Ristanovića, Nedeljkovića, Desančića... Pripremali su se u Antaliji, odigrali pet priprmenih utakmica protiv rivala iz četiri države, zabeležili dve pobede, remi i dva poraza.

O Mačvinim akvizicijama smo već govorili. Ognjen Mijailović je najstandardniji igrač koji više nije u timu, angažovala ga je Crvena Zvezda. Strahinja Manojlović više nije alternativa na golu, sada je deo Grafičara, ali su zato konkurenciju pojačala dva golmana: Miloš Savić (24) i Nikola Stepanović (20), dva ofanzivna krila Arnautović (22) i Ristović (21), halfovi Pejčić (21) i Nikolić (19), ofanzivac Kukuličić (25) i mladi Pavić, iz klupske škole koji je potpisao profesionalni ugovor.

Akcenat je bio na ofanzivi gde je tim imao problema tokom jeseni. Odigrano je šest pripremnih utakmica, mahom sa ekipama iz istog ranga. U generalnoj probi protiv Loznice rezultat je bio 0:0.
Ovaj duel su odigrali: Samurović, Tojčić, Pešić (Nikolić), Jevtić, Popović (Radovanović), Belić (Arnautović), Adamović (Mićanović), Lazar Marjanović (Stevanović), Ristović (Arambašić), Čvorić (Kukuličić) Marković (Mijailović).

-Zadovoljni smo urađenim tokom pripremnog perioda, međutim drugo poluvreme u generalnoj probi nije bilo dobro. Može biti razumljiv nedostatak energije, ali ne i greške. Verovatno najkvalitetniji tim lige nas očekuje na startu i svakako su domaćini favoriti, međutim siguran sam da imamo kvalitet da pružimo jak otpor i iskoristimo priliku za iznenađenje. Nema opterećenja pred meč, ali ne putujemo da izgubimo i tražimo tim koji će odigrati dobru utakmicu – istakao je trener Boris Savić.

Jedan od tri poraza Inđije tokom jeseni pretrpeljen je u Šapcu. Posle preokreta, u jednom od najboljih izdanja polusezone mlad tim Mačve je pobedio goste i osvojio onda važne bodove. Već u sredu, 2. marta Mačva dočekuje Žarkovo u Šapcu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa