Info

17. mart 2022.17. mar 2022.
„Sava“ nastavlja poteru za titulom

„Sava“ nastavlja poteru za titulom

VATERPOLO: PRVA B LIGA

Trijumfi i čekanje

Mladi vaterpolisti Save ne prestaju sa pobedama, ponovo su uspostavili niz koji je logično da održe i u preostala dva meča. Slavili su u Obrenovcu, protiv TENT-a 13:10 i ostalo je još da odigraju protiv dve ekipe sa začelja, Košutnjaka u Šapcu i Banja Luke u gostima. Favoriti su u obe utakmice i realno je da sezonu završe sa fenomenalnih 40 bodova, učinak iznad svih očekivanja.

Titulu zaslužuju, ali ne zavise samo od svojih rezultata. Nadaju se Šapčani još jednom kiksu kikindskog tima ŽAK. Oni su bod iza Save, ali do kraja ih očekuju tri utakmice. Potencijalne opasnosti za njih su gostovanje Dorćolu, timu nažalost u sve slabijoj formi i meč protiv dobrog Spartaka na svom bazenu. Uz to moraju u goste Vračaru. Favoriti su u sve tri utakmice, ali moraju to da pokažu.

TENT - Sava 10:13 (3:2, 2:3, 0:3, 5:5)
SC Obrenovac. Sudije:Avrajmović i Radovanović. Isključenja: TENT 12, Sava 9. Peterci: Saca 1 (1).
TENT: Vidaković, Ličanin, Marković, Nikolić 1, Čubrić 1, Ristić, Jukić 2, Stojanović 3, Blažić 1, Maksimović 2, Keserović, Stanišić, Ristić, Ružičić.
SAVA: Alimpić, Joavnović, Babić 2, Zec 1, Marić 2, Trbović 1, Urošević, Jezdimirović 2, Pantelić 1, Lazić, Zec 3, Arsenović, Mijailović, Mičić.


-Pre početka sezone nisam ništa očekivao od ovih momaka, želeo sam samo da rade, napreduju, iskažu želju. Više sam nego ponosan na sve što su pokazali do sada. Bilo je oscilacija, loših utakmica, poraz u Subotici će nas možda i koštati titule, ali je to sve cena mladosti. Nadamo se kiksu Kikinde, ali pre svega mislimo o predstojećim utakmicama i našoj igri – istakao je trener Nikola Car.

Drugo mesto donosi dodatnu šansu kroz baraž sa pretposlednjim timom Prve A lige. Borba Bečeja i Rasine da izbegnu to mesto traje. Trenuto su Kruševljani bliži opstanku, a nekadašnji šampion Evrope baražu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa