23. jun 2022.23. jun 2022.
Početak protiv Grafičara

Početak protiv Grafičara

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Beograđani na početku

Novu sezonu u Prvoj ligi Mačva otvara duelom protiv Grafičara na domaćem terenu. Prvi riva na gostovanju biće stari rival Šapčana, povratnik u drugi rang, užička Sloboda. U trećem kolu u Šapcu gostuje Radnički Novi Beograd, sledi put u Inđiju, a onda i prvi rival stigao iz Super lige, Metalac u petom kolu. Podrinski derbi protiv Loznice je u osmom kolu, 10. septembra u Šapcu.

Specifičan termin ovogodišnjeg Svetskog prvenstva uticao je i na Prvu ligu. Startuje znatno ranije, već 30. jula će u Šapcu gostovati Grafičar, dok će pauza biti duža od tri meseca. Poslednji meč u ovoj kalendarskoj godini Mačva igra 19. novembra protiv Inđije, dok je prvi naredni 25. februara 2023. godine u Gornjem Milanovcu.

Preostalo je jedno upražnjeno mesto u Prvoj ligi posle odustajanja OFK Žarkova, a veliki broj timova izrazio je želju da ga popuni. Odluku donosi FSS. Nezvanično najviše šansi ima Timok, a kao opcije figuriraju svi timovi koji nisu opstali u Prvoj ligi osim Kabela, potom Zemun, Jedinstvo Ub i OFK Beograd. Izabrana ekipa će dočekati Mačvu 23. oktobra.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa