Info

20. oktobar 2022.20. okt 2022.
Dostojan otpor velikanima (foto: VK Jadran Split zv. fb stranica)

Dostojan otpor velikanima (foto: VK Jadran Split zv. fb stranica)

VATERPOLO: KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Ostvaren cilj, ostao žal

Ubedljiva pobeda, ubedljiv poraz i dva neuspeha u samom finišu. Nastavak takmičenja u Evro kupu. Jadran i Vašaš potvrdili uloge favorita najjače grupe. Sinoć protiv Valisa
Snove niko oduzeti ne može, međutim i pre puta u Split bilo je jasno da su dve ekipe favoriti za narednu fazu, dok je Šabac imao ulogu autsajdera, kluba najnižeg ranga od učesnika „grupe smrti“ i tima sa najmanje međunarodnog iskustva tokom svoje istorije. Ukoliko izuzmemo prvu utakmicu, Šapčani apsolutno mogu biti zadovoljni učinjenim u preostale tri, kao i važnim postignućem, plasmanom u Evro kup.

Vašaš je bio bolan početak. Posle solidne prve četvrtine, mađarski predstavnik se razgoropadio u nastavku, najpre zatvorio prilaze lopte njihovom golu, sprečio gol u dve četvrtine, dok je u napadu rešetao i konačnih 13:4 oslikavaju razliku viđenu u bazenu na startu turnira. Nešto više od pola dana imali su izabranici Nemanje Ličanina za odmor pre duela sa još jednim velikanom, italijanskom Savonom. Iako su Italijani viđeni kao tek za nijansu slabija ekipa od Vašaša, Šabac ima pravo da žali za bodom ili tri. Neuporedivom boljom i čvršćom igrom, „čivijaši“ ne samo da su parirali, nego u nekoliko delova meča bili znatno bolji rival. Imali su u dva navrata dva gola viška u trećem periodu, imali prednost i u četvrtom i tek su sa dva gola sa igračem više u poslednja dva minuta Italijani stigli do pobede.

Sada u Evro kup (foto: VK Jadran Split zv. fb stranica)


Mesta u Evro kupu bilo je za dva, a ne sva tri preostala tima, te je duel protiv Steaue bio izuzetno važan i tako su ga odigrali igrači trećeg kluba Srbije. Izuzetno snažno, odlučno u ofanzivi i sigurno, kontrolisali su meč i svakim golom je raslo samopouzdanje za veliku i ubedljivu pobedu. Meč poslednjeg kola protiv sjajnog Jadrana činio se pre početka kao duel gde će domaćin još jednom pobediti lako i ubedljivo, a iako je na kraju uspeo, može biti zahvalan fortuni na tome. Šabac je odigrao odlično, posebno drugi i treći period u kome je napravio seriju 7:2, vodio dva gola razlike, imao gol viška u poslednjem periodu, primio gol 23 sekunde pre kraja i imao napad za izjednačenje. Treba napomenuti da su Splićani ostvarili sve pobede, dok je Vašaš Savonu pobedio u samom finišu 9:8. Zbog svega ostaje žal, ali i planovi za Evro kup.

Jadran – Šabac 14:13 (4:2, 3:4, 3:4, 4:3)
Split. Sudije: Kourbin (Francuska) i Gomez (Španija). Isključenja: Jadran 6, Šabac 12. Peterci: Jadran 3(2).
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković, Repanović, Stanić 1, Krug, Barać 2, Toholj 1, Tubić 2, Šulc 3, Stojanović 1, Šaiktudinov 2, Koptsev 1, Gavrilović.


Vašaš – Šabac 13:4 (5:3, 3:0, 1:0, 4:1)
Split. Sudije: Birakis (Grčka) I Kourbin (Francuska). Isključenja. Šabac 9, Vašaš 11. Peterci: Šabac 1(1).
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković, Repanović, Stanić, Krug, Barać, Toholj 2, Tubić, Šulc, Stojanović 2, Šaiktudinov, Gavrilović.


Šabac – Steaua 17:10 (4:2, 5:4, 5:1, 3:3)
Split. Sudije: Mišković (CG) i Kourbin (Francuska). Isključenja: Šabac 14, Steaua 16. Peterci: Steaua 1(0).
ŠABAC: Živojinović, Maraš 2, Marković, Repanović 1, Stanić, Krug 3, Barać 2, Toholj 3, Tubić 1, Šulc 1, Stojanović 2, Šaiktudinov 2, Gavrilović.


Šabac – Savona 8:10 (1:3, 2:2, 4:2, 1:3)
Split. Sudije: Kourbin (Francuska) i Gomez (Španija). Isključenja: Šabac 16, Savona 20. Peterci: Šabac 1(0), Savona 1(0).
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković 1, Repanović 1, Stanić 1, Krug, Barać, Toholj 2, Tubić, Šulc, Stojanović 2, Šaiktudinov 1, Gavrilović.


Igrama su se najviše istakli Ognjen Stojanović i Nebojša Toholj, ali je forma u usponu kod većine igrača. Sinoć su Šapčani dočekali Valis na Gradskom baeznu u Šapcu, što je meč drugog kola Super lige Srbije. Obe ekipe su sada predstavnici Srbije u Evro kupu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa