10. novembar 2022.10. nov 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Donacija za Muzičku školu „Mihailo Vukdragović“

Deci, s ljubavlju

Koncert pod nazivom „Poklon svoj deci“ priređen je u znak sećanja na Dejana i za sve buduće muzičke virtuoze koje godinama Fondacija pomaže svojim delovanjem
Muzička škola „Mihailo Vukdragović“ dobila je vrednu donaciju od Fondacije „Dejan Isailović Isa“ u vidu polukoncertnog klavira Šigeru Kavai CK-7 na kom sviraju najpoznatiji pijanisti sveta.
U ime Fondacije poklon školi je uručila Dejanova majka Danica podsećajući prisutne na značaj darovitosti i negovanja talenata kod mladih.

Dejan Isailović Isa rođen je u Šapcu 1964. godine, gde je završio nižu muzičku školu, odsek harmonika, a potom i odsek kontrabas, a kasnije obrazovni put nastavio na Višoj pedagoškoj akademiji. Svirao je u džez orkestru Lazara Tošića u Beogradu i nastupao u tadašnjoj Jugoslaviji, kao i brojnim državama sveta. Za snimljenu muzičku kasetu „Niko nema što Srbin imade“, izdavačke kuće „Glas crkve“ uz pojanje profesora muzike i pevanja Beogradske bogoslovije i šabačkog orkestra članovima orkestra su uručene zahvalnice velikog dobrotvora, jer su prihod od prodaje kasete priložili za izgradnju Hrama Svetog Save na Vračaru. Dejan Isailović svirao je u orkestru „Čarolija“ i KUD „Abrašević“. U znak sećanja na Dejana, majka Danica osniva Fondaciju.


-Draga deco, zbog vas, vašeg talenta, ljubavi koju nosite u srcu stojim pred vama u Muzičkoj školi, hramovnoj instituciji i rasadniku muzičke umetnosti. Važno je da volite ono što radite, a škola koju pohađate neguje tu ljubav. Škola gde se tonovi svakodnevno kao kapi slivaju u veliki izvor darovan od samog Boga. Posedujete talenat, šta još je potrebno da biste iskazali svoje umeće. Instrumenti bez kojih se ne može muzika stvarati - rekla je Danica Marković u svom obraćanju dodavši da je veličina poklanjati, te da je jedna posebna umetnička duša bila pokretač i inspiracija za dobročinstvo.

Foto: Glas Podrinja, Sonja Živković, direktorka muzičke škole


-U sećanje na mog sina Dejana, a vama na poklon darujemo muzički instrument, klavir za svu talentovanu decu.

Koncert pod nazivom „Poklon svoj deci“ priređen je u znak sećanja na Dejana i za sve buduće muzičke virtuoze koje godinama Fondacija pomaže svojim delovanjem.

Foto: Glas Podrinja, Danica Marković


-Zahvaljujemo se Danici na značajnoj donaciji i radujemo što će generacije koje dolaze imati priliku da sviraju na klaviru koji je darovan. Naše prijateljstvo traje punih 15 godina i od samog početka nas spaja želja da se pomogne mladim talentima. Ta želja iz godine u godinu je sve intenzivnija - istakla je direktorka Muzičke škole Sonja Živković.
M. Ž.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa