17. novembar 2022.17. nov 2022.
FB stranica predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića

FB stranica predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića

Održana 21. sednica SO Bogatić

Usvojen drugi rebalans budžeta

U Bogatiću je u sredu, 9. novembra, održana 21. prva sednica na kojoj su se odbornici Skupštine Opštine izjašnjavali o 12 tačaka dnevnog reda, a jedna od najznačajnijih bila je Odluka o drugom rebalansu opštinskog budžeta za tekuću godinu. Usvojena je i Odluka o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata, kao i Operativni plan zimskog održavanja puteva i ulica na području opštine Bogatić za 2022/2023 godinu.

Odbornici su izglasali i predlog Odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom katastarske parcele u Crnoj Bari, radi proširenja mesnog groblja.

Izglasano je i Rešenje o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu i određivanje prosečnih cena odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za tekuću godinu utvrđena osnovica poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji ne vode poslovne knjige, koje se nalaze u najopremljenijoj zoni.
Na ovom zasedanju na mesto direktora Kulturno-obrazovnog centra Bogatić, na period od četiri godine, imenovan je Ivan Ostojić, magistar nauka iz oblasti opšteg muzičkog obrazovanja, iz Salaša Crnobarskog.

“Kulturno-obrazovni centar Bogatić, predstavlja unikatnu mešavinu koja neguje kulturno-umetničke aktivnosti, informativni sektor i kvalitetnu zabavu. Bogat sadržaj nudi književni i tribinski program, muzički, likovni, edukativni, muzejski program i filmski i umetnički program. Navedeni programi su namenjeni najpre mladima, široj publici, profesionalcima, ali i svima koji razumeju suštinu negovanja tradicionalnih vrednosti i stvaranja novih umetničkih tokova. Misija ustanove se ogleda u zadovoljavanju kulturnih potreba najšire publike, ali istovremeno i u kreiranju novih kriterijuma i vrednosti. Delatnost KOC-a, pored već ustaljenih aktivnosti i programske šeme, je potrebno proširiti, tragajući za novim modelima kulturne delatnosti, vodeći pre svega računa o održavanju visokog kvaliteta programa, ali i negovanju tradicije podneblja iz kojeg dolazima.

Potrebno je ostvariti što čvršće kontakte sa institucijama kulture u našoj zemlji, ali i sa institucijama u inostranstvu, najpre u okruženju, a potom i šire”, rekao je u svom obraćanju Ostojić.
Takođe, razrešen je član Školskog odbora Osnovne škole “Nikola Tesla” Dublje i dva člana Upravnog odbora Predškolske ustanove “Slava Ković” Bogatić, a potom su imenovani novi.
FB stranica predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa