15. decembar 2022.15. dec 2022.
Pavlović i Lukuć u duelu sa Rišarlisonom (foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic)

Pavlović i Lukuć u duelu sa Rišarlisonom (foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic)

Naš kraj u Kataru

Snage i za budućnost

Iako nećemo dugo pamtiti nastup Srbije u Kataru, svakako da su dvojica igrača iz našeg kraja Saša Lukić i Strahinja Pavlović ostavili, prema mišljenju većine, povoljan utisak. Posebno se to odnosi na mladog štopera koji je uz golmana Milinkovića Savića i najbolje ocenjen naš fudbaler u Kataru.

S. Pavlović (foto: FSS)


Jevremovčanin Strahinja Pavlović će se uvek sećati svog debija za reprezentaciju na velikim takmičenjima. Bio je ne samo starter u sva tri meča, već i strelac prvog od pet golova za Srbiju na mondijalu. Majstorski udarac glavom matirao je golmana Kameruna i doneo izjednačenje reprezentaciji u nadoknadi prvog poluvremena. Isticao se borbenošću, požrtvovanjem, ali i samopouzdanjem, te je neretko prelazio u fazu napada stvarajući višak u navali. Statističke se izdvojio kroz 46 kompletiranih pasova između različitih linija tima, u čemu je najuspešniji u reprezentaciji.

Postoje glasine da ga je posmatralo nekoliko skauta više evropskih timova, a posebno interesovanje, bar prema nezvaničnim infomracijama, za halfa Salzburga iskazao je Juventus, te je moguće da uskoro gledamo duel dvojice naših sugrađana u torinskom derbiju. Ostaje žal što je zbog povrede morao da izađe iz igre protiv Kameruna. U tom trenutku je Srbija vodila 3:1 i delovalo je da sigurno gazi ka pobedi. Dve loše izvedene ofsajd zamke po njegovom izlasku odnele su dva boda.

Saša Lukić je poneo nezvanični epitet najboljeg igrača Srbije u meču protiv Brazila. Često se susretao sa Neimarom i dobro ga je čuvao. Manje je bio zapažen u naredna dva duela, no njegova pozicija zadnjeg veznog je važnija za mečeve gde je defanziva primarna. Momak iz Varne je vodeći u reprezentaciji po broju talnih pasova, imao ih je 159.

S. Lukić (foto: FSS)


Možda još objektivnija potvrda dobre igre je i ponuda njegovog Torina, gde je već povremeni kapiten, da produži ugovor na još pet godina, kao i ponude Intera i Rome da u narednom prelaznom roku promeni sredinu.

Bilo kako bilo, kroz četiri meseca startuju kvalifikacija za Euro 2024 u Nemačkoj. Srbija prvi meč igra protiv Litvanije 24. marta, a potom je gost Crne Gore tri dana kasnije. Uz ove ekipe u grupi su još Mađarska i Bugarska. Bez obzira ko bude selektor tokom ovog ciklusa, velika je verovatnoća da računa na ovdašnji dvojac.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa