15. decembar 2022.15. dec 2022.
Dakić i Brajović u akciji protiv Obilića

Dakić i Brajović u akciji protiv Obilića

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Trenutak istine u sudaru divova

Derbi polusezone u Novom Sadu. Meč za jesenju titulu. Samo pobeda Metaloplastiku Eliksir vraća na vrh. Ubedljive pobede pred veliki meč. Super kup pokazap da Šapčani mogu. Dva Topličanina u dve nedelje
Veliki i iščekivani derbi je pred nama, a on bi mogao biti i trenutak istine ko je u ovom trenutku najbolji u Srbiji. Obe ekipe će se, izvesno je, boriti za titulu i na proleće, ali će mirnije tokom pauze spavati jedan od već starih rivala. Vojvodina ne jednoj strani ima osam uzastopnih pobeda, a na drugoj strani je jedina neporažena ekipa dosadašnjeg toka sezone. Oba tima u meč ulaze posle ubedljivih pobeda. Metaloplastika Eliksir je bez problema savladala Jugović, dok je Topličanin, isti onaj koji je u utakmici života uzeo bod „plavima“, odigrao protiv Vojvodine na nivou timova iz najnižeg ranga dozvolivši sebi sramotan poraz od 24 razlike!

M’plastika Eliksir – Jugović 35:23 (18:11)
Hala „Zorka“. Gledalaca: 600. Sudije: Berdić i Šorak (oba Beograd). Sedmerci: MP 4(4); Jugović 3(3). Isključenja: MP 8; Jugović 8 minuta.
MP: Pavković (2 odbrane), Dodić 2, Jevtić 4, Srdanović 4, Mirković 3, Milovanović 3(2), Aidi 5, Terzić, Ivanić, Arsić (12 odbrana), Damnjanović 1, Simić 2, Brajović 7(2), Petrović 1, Dakić 2.
JUGOVIĆ: Skupan, Kovačević 5, Momčilović, Dragoljević, Vidojević, Travar, Kosanović (10 odbrana), Marković 1, Regodić 7(3), Šipka, Ninkov 6, Đukić, Rudić 3, Petrović, Andrić, Bošković 1.


-Odreagovali smo dobro nakon velikog šamara u Prokuplju. Pred nama je izuzetno težak, fizički i psihološki izazovan meč. Odbrana je konačno bila na visokom nivou i treba to ponoviti u derbiju. Svakako da je iza nas korektna polusezona. U Šapcu smo izgubili samo bod, doneli smo sa gostovanja veliki broj poena i tamo smo gde nam je i mesto, u vrhu. Cilj je da kalendarsku godinu okončamo još jednom pobedom – ističe trener Vladan Matić.



Vojvodina je od starta sezone prvi favorit za titulu, međutim nije to više tako dominantno kao prethodnih. Šapčani su im proletos uzeli Kup, potom i Super kup pred start Lige, dok je Dinamo pokazao da postoji rešenje za izvanredan crveno-beli tim iz Novog Sada. Upravo pomenuti mečevi za trofej su pokazatelj kako Metaloplastika Eliksir može do velikog slavlja, posebno kada se zna da trener Matić nije bio previše zadovoljan posle te pobede u Super kupu.



Bodovi iz Novog Sada ne bi doneli samo prvo mesto, već bi bili i prva pobeda posle deceniju i po u Novom Sadu i prvi poraz Vojvodine na svom parketu u domaćoj ligi posle mnogo godina. Favorit je svakako domaćin, ali po dosadašnjem toku šampionata, blaži favorit nego svih ranijih sezona. Pobednik je jesenji šampion, a poraženi može i na treće mesto ukoliko Dinamo u drugom derbiju pobedi Partizan.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa