12. januar 2023.12. jan 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Kad večera povodom 17 godina braka preraste u sukob supružnika

„Bračna komedija“ u petak u Šabačkom pozorištu

Predstavu je potpisao i režirao Ivan Tomašević, koji u komadu igra sa Anetom Tomašević
Kada suprug izvede ženu u restoran povodom 17 godina braka i u toku razgovora za večerom isplivaju neke nerešene nesuglasice iz zajedničke prošlosti nastaje „Bračna komedija“ u produkciji Scene „Maska“. Predstavu je potpisao i režirao Ivan Tomašević, koji u komadu igra sa Anetom Tomašević. Premijera je zakazana za petak, 13. januar, od 20 sati u Šabačkom pozorištu.

Tomašević kaže da je to prilika da odgovore na zahteve koje su dobijali na brojnim gostovanjima da prikažu komediju za svačiji ukus, koja uključuje smeh i dobru zabavu, ali podrazumeva i prepoznatljivi kvalitet.

-Do sada Scena „Maska“ nije imala ovakvu predstavu. Na gostovanjima smo se često susretali sa pitanjima domaćina kada ćemo da uradimo komediju za širu publiku, komad koji se ne bavi teškim, filozofskim temama, stalnim preispitivanjem i kompleksnom psihologijom ličnosti čoveka. Naravno uvek se trudimo da održimo kvalitet i verujemo da će se publika opustiti i uživati u onome što ćemo prikazati na sceni- ističe reditelj.

Večna borba polova i muško- ženski odnosi pitanja su koja se otvaraju na proslavi godišnjice braka para koji ima šestoro dece- po dvoje iz prethodnih i isto toliko iz zajedničkog braka. Tema je aktualizovana akcentom na ženska prava, sa idejom da zabavi i bez namere da se podsmeva bilo čijem stavu. Da li će svađa na kraju prerasti u pomirenje ili će shvatiti da je između njih nepremostiv jaz?

-Publika je takođe na neki način uključena u sukob, mi joj se obraćamo optužujući jedno drugo i tražeći njeno razumevanje za neke svoje postupke. Na taj način smo želeli da priđemo što bliže gledalištu- naglašava Tomašević.

Komad čiji je pokrovitelj Grad Šabac premijerno je prikazan krajem prošle godine u Domu kulture u Prnjavoru. Kako najavljuju iz Scene „Maska“, postoji mogućnost da i ubuduće stanovnici tog mesta prvi uživaju u profesionalnim predstavama.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa