23. februar 2023.23. feb 2023.
VK Sava

VK Sava

VATERPOLO: PRVA A LIGA

Finiš sezone

Pred vaterpolistima Save je važna završnica sezone koja je istovremeno i realna priprema za baraž opstaka u Prvoj A ligi. Zemun je iskusniji, kvalitetniji od domaćih, ali i „prljaviji“ i igra koju su demonstrirali potpisana krivudavim šarama odrane kože mladih vaterpolista iz Šapca ne služi baš na čast timu iz predgrađa prestonice. Prečesto su prevazilazili granice sportskog, znatno češće nego što su arbitri to sankcionisali. Sledi meč Save protiv ekipe protiv koje je ostvarila jednu od dve pobede tokom jeseni. Igrače Miroslava Mandića će ugostiti Bečej.

Sava – Zemun 11:17 (2:7, 3:3, 4:4, 2:3)
Gradski bazen. Gledalaca: 300. Sudije: Petrović i Duvnjak. Isključenja: Sava 6, Zemun 8. Peterci: Sava 1 (1), Zemun 3 (3).
SAVA: Vukadinović, Novaković 6, Mićanović, Mićić, Isailović, Jezdimirović 2, Vojinović 1, Pantelić 1, Mihajlović, Lazić 1, Vasić, Arsenović, Gošić, Mihailović.
ZEMUN: Tanović, Jovanović, Jović 3, Kovačević 1, Petrović, Stanojević, Stefanović 1, Mihailović, Jovanović 1, Đurić 1, Trajković 5, Kovačević, Damnjanović, Japundžić 4.


Slavni klub, nekadašnji šampion Evrope, trebalo je da bude ključni meč u borbi za direktan opstanak. Ipak, mladi tim iz Vojvodine u drugoj polusezoni igra odlično, ostvario je tri pobede, po učinku na proleće je u vrhu i prebrinuo je sve brige po pitanju opstanka. Savi jedna pobeda do kraja sezone verovatno je dovoljna da izbegne poslednje mesto i direktno niži rang, ostavljajući priliku za spas u baražu protiv Tenta ili Dorćola, kako u ovom trenutku pokazuje tabela.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa