30. mart 2023.30. mar 2023.
U3danica napada: P. Radunović

U3danica napada: P. Radunović

FUDBAL: PRVA LIGA

Između plej ofa i crvene zone

Dve pobede oživele ambicije, ali nisu sprečile brigu. Napad se probudio. Četiri meča u dve nedelje. Neizvesnost do kraja
Mačva je na pobedu u prvenstvu čekala od oktobra, a onda je u dva kola osvojila maksimalan broj bodova protiv vodećih ekipa. Tim koji nije dao gol iz igre pet utakmica, pet puta je poentirao protiv jakog rivala i iznova oživeo svoje plej of snove. Istovremeno ni brige oko opstanka nisu prebrinute, što je i zasluga drugih rezultata. Pejović i Radunović su pronalazili put do mreže rivala, uz pomoć ostalih igrača.

-Utakmice su pokazale da možemo protiv svakoga uz želju, borbenost, koncentraciju. Slavili bi, ali nemamo mnogo vremena. Slede novi teški mečevi i zgusnut raspored. Naš cilj je da nastavimo u dobrom ritmu - istakao je kapiten Igor Ristivojević.

Mačva – Železničar (P) 2:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 600. Gl. sudija: Danilo Jerinić (Beograd); pomoćnici: Vlasačević (BG) i Božović (Pirot). Strelci: Radunović u 57. i Popović u 67. minutu. Žuti kartoni: Pejović (Mačva) i Mirosavljev (Železničar).
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Savković, Belić (Bašić), Vraštanović, Novaković, Ristić (Nikolić), Radunović, Pejović (Stevanović).

U subotu je Mačva gost Zlatibora, otpisane, a sada oživljene ekipe u borbi za opstanak, potom u sredu dolazi Novi Sad. Naredne nedelje Šapčane očekuje put u Kruševac, pred četvrtak, 13. april i poslednje kolo regularnog dela protiv Jedinstva u Šapcu. Tabela dovoljno govori o neizvesnosti. Plej of je daleko tri, a eliminacija samo bod.

Da je sve moguće do kraja svedoči i podatak da su tri ekipe koje su ubedljivo na začelju, Rad i Zlatibor bez poraza u poslednja četiri kola, dok je Loznica, odmah iznad njih, poražena samo jednom u četiri poslednja meča, dok je drugoplasirani Železničar tim u najslabijoj formi sa tri uzastopna poraza.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa