30. mart 2023.30. mar 2023.
Prodor do konačnog cilja:  RK Metaloplastika Eliksir

Prodor do konačnog cilja: RK Metaloplastika Eliksir

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Osnaženo drugo mesto

Važna pobeda u Pančevu. Odlična igra uz bodove. Arsić igrač utakmice. Dubočica potencijalno opasan rival, mnogo bolji u nastavku sezone. Sudar tradicija
Metaloplastika Eliksir je sve bliža drugoj poziciji na kraju regularnog dela Super lige, a možda i najvažniji korak u tom pravcu učinjen je u Pančevu pobedom u derbiju nad Dinamom. Šapčani su bili apsolutno bolji tim koji je od trenutka kada je stvorio malo osetniju prednost potpuno kontrolisao igru i rezultat, a odličnom domaćinu nije dozvolio da vrati neizvesnost u meč. Brajović i Jovanović su se istakli golovima, no prvo ime utakmice bio je sigurno Darko Arsić, sa 19 odbrana i nastupom koji demotiviše rivala. Zbog zdravstvenih problema Vladan Matić nije vodio ekipu u Pančevu, a zamenili su ga asistent David Rašić i direktor kluba Slaviša Stojinović.

Junak pobede u Pančevu: D. Arsić


-Bila je utakmica gde su odbrane dominirale. Nastavljamo niz pobeda i trudimo se da odmah razmišljamo o sledećoj utakmici. Cilj je najbolji mogući plasman na kraju sezone kao uvod u plej of - rekao je David Rašić, pomoći trener “plastičara”

Dinamo (P) - MP Eliksir 21:26 (8:13)
Pančevo. Gledalaca: 500. Sudije: Boričić i Marković (oba Beograd). Sedmerci: Dinamo 3 (2), Metaloplastika 4 (1). Isključenja: Dinamo 10, MP Eliksir 16 minuta.
DINAMO: Marjanović, Dornjei 2, Perović 1, Stanić, Čelica 1, Jezdimirović, Ivezić, Čabrilo 3, Distol, Pavlović 5, Urta, Golubović, Kostadinović, Radović 5, Milošević 1, Sunajko 3.
MP ELIKSIR: Pavković, Dodić 3, Jevtić, Kankaraš, Srdanović 2, Mirković 2, Milovanović, Ivanić, Arsić (19 odbrana), Damjanović, Simić 2, Brajović 7, Jovanović 5, Papović, Petrović, Dakić 5.


Već u subotu plavi dočekuju Dubočicu, tim koji u drugom delu sezone igra mnogo bolje nego u prvom. Nema šanse za plej of, ali je napravio probleme boljim ekipama od sebe, pobedili su Dinamo, Radnički, Zvezdu i Đorđe Teodorović sa istim ciljem dolazi u Šabac. Metaloplastika je u međusobnim mečevima bila bolja od Dubočice, eliminisla je i u polufinalu Kupa prethodne sezone i to u Leskovcu, međutim Teodorović je imao uspeha protiv svog bivšeg kluba kao trener dva kluba, te je to i sudar tradicija.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa