27. april 2023.27. apr 2023.
Nada i strepnja pred 3. maj: M. Dakić i V. Brajović

Nada i strepnja pred 3. maj: M. Dakić i V. Brajović

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Plavi sebi zasiveli

Prolaze dani, a verovatno da svi još uvek tragaju za odgovorom na pitanje Šta se to dogodilo u Kaću? Metaloplastika Eliskir je imala šest golova više na poluvremenu i put ka pobedi koja bi osigurala najmanje treće mesto, potpuno oslanjanje na sebe u borbi za drugo, a onda sumrak u drugom poluvremenu, preoket i pad sublimiran u promašenom sedmercu u poslednjoj sekundi. Sada malo šta zavisi od plavih.

Jugović - MP Eliksir 28:27 (12:18)
Dvorana “ Hram”. Gledalaca: 300. Sudije: Stojković (Niš) i Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Jugović 3(2); MP 4(2). Isključenja: Jugović 12; MP 8 minuta.
JUGOVIĆ: Skuban, Kukić, Kovačević 11, Dragoljević 4, Vidojević 3, Travar 1, Kosanović (17 odbrana), Stojanović 2, Radojčić, Ninkov, Đukić, Terzić 4, Dražić, Bošković, Petrović 3.
MP: Pavković, Dodić 7, Jevtić 1, Kankaraš 2(1), Srdanović 1, Mirković, Milovanović, Ivanić 3, Arsić (9 odbrana), Damnjanović, Simić, Brajović 7, Jovanović 5(1), Papović, Petrović, Dakić 1.


Vojvodina dolazi u Šabac u sredu, 3. maja, isti dan kada i Dinamo dolazi u Beograd Partizanu. Vojvodina će mislima biti u finalu Evro kupa, gde ih krajem maja i početkom juna očekje dvomeč protiv norveškog Nerboa, međutim i derbi je priprema za njihov vrhunac sezone, a Metaloplastika...



Ukoliko Partizan pobedi Dinamo na svom terenu, Metaloplastika je treća bez obzira na ishod meča protiv Vojvodine, to joj garantuje bolji međusobni duel protiv Dinama. U slučaju remija u Beogradu, Šapčanima je remi dovoljan za drugu poziciju, ali poraz vodi na četvrto mesto i Vojvodinu u polufinalu. Trijumf Dinama u Beogradu znači da Metaloplastika mora da pobedi za poziciju dva, remizira za treće mesto, a poraz je ponovo spušta na četvrto mesto.



Utakmica u Beogradu, ukoliko ne bude izmena, počinje sat vremena ranije u sredu, te će „plavi“ i navijači već na poluvremenu znati u kakvom su položaju. Vojvodina je uvek favorit, svakako najbolji tim Lige. Ove godine je poražena jednom u ligi i u Super kupu. Ovaj drugi je poraz od Metaloplastike.
D. B.

Najnoviji broj

23. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa