15. jun 2023.15. jun 2023.
M. Čajić (foto: SAS fb strana)

M. Čajić (foto: SAS fb strana)

ATLETIKA: SENIORSKI KUP

Zagrevanje za Prvenstvo Srbije

Četiri odličja za AK Sprint, četiri za AŠK Tempo. Ukupno: dve zlatne medalje, dve srebrne i četiri bronzane. Sprint ekipno četvrti. Glavni cilj Prvenstvo Srbije
Kraljevo, atletski stadion koji će krajem jula biti poprište Prvenstva Srbije za seniore, prethodnog vikenda okupio je učesnike završnice seniorskog Kupa Srbije gde su predstavnici ovdašnje atletike osvojili osam odličja. Predstavnike su imali šabački AŠK Tempo i badovinački Sprint.

Ekipa iz Badovinaca je u ekipnoj konkurenciji zauzela četvrto mesto. Od pojedinačnih odličja, najsjajnije je zaslužio Milan Čajić, pobednik u skoku motkom uz visinu od 3 metra i 70 cm. Nikola Rosić je vicešampion Kupa u disciplini koplje uz distancu od 60 metara i četiri centimetra, dok je bronzu zaslužio Veljko Rosić u skoku motkom uz preskočenu visinu od 3 metra i 50 cm. Kvartet medalja AK „Sprint“ zaokružio je tim pomenuta četiri atletičara u štafeti 4 puta 400 metara, uz vreme od 3:54,66. Dejan Rosić je nastupao u skoku motkom gde je bio peti, odnosno bacanju koplja gde je osvojio deveto mesto. Čajić je bio šesti kopljaš i sedmi u troskoku, dok je Veljko Rosić zauzeo osmo mesto u bacanju diska i sedmo među bacačima koplja.

Najsjajnije odličje šabačkom AŠK Tempu donela je Milica Poznanović. Najdalje je bacila disk i distanca od 47 metara i 82 cm donela je zlato. Milica je i vicešampion Kupa među kuglašicama. Za srebro je bila dovoljna dužina od 13 metara i 25 cm. Bronze su osvojili Nataša Perović na 100 metara (12:44) i Teodor Antić koji je prošao treći kroz ciljna 400 metara, uz vreme 48:90. Štafeta 4 puta 100 metara (Saša Pantić, Lazar Kojić, Luka Mihailović i Teodor Antić) osvojila je šesto mesto.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa