6. jul 2023.6. jul 2023.
N. Perović (foto: SAS fb)

N. Perović (foto: SAS fb)

ATLETIKA: SEZONA 2023.

Vicešampionska znamenja

Četiri medalje za naš kraj. Dva srebra za AŠK Tempo, dva srebra za Sprint Badovince. Ukupno pet takmičara. Jul ispunjen događajima
Atletska sezona je u završnoj fazi, no jul mesec je ispunjen događajima na nacionalnom nivou. Prvog vikenda već tekućeg meseca, u Novom Pazaru su se okupili najbolji stariji juniorki i starije juniorke na svom Prvnestvu, a atletika našeg kraja niz medalja nastavila je kroz četiri vicešampionska zvanja, odnosno četiri srebrne medalje.

V. Rosić (foto: SAS fb)


Veljko Rosić, predstavnik ekipe „Sprint“ nastupio je u četiri discipline, a u dve je zaslužio da zakorači na postolje i to drugi najviši stepenik. Uz preskočenu visinu od 360 cm zaslužio je srebrno odličje. Isti sjaj na grudima poneo je i među kopljašima. Dobacio je do 49 metara i 30 centimetara što je bilo dovoljno za poziciju dva. Nastupao je Veljko i u bacanju kugle gde je osvojio peto mesto, odnosno skoku uvis gde se plasirao na mesto šest.

T. Antić (foto: SAS fb)


AŠK Tempo su reprezentovala četiri imena. Medalje su zaslužili Nataša Perović, vicešampion na 100 metara, uz lični rekord 12,12 i Teodor Antić koji je vicešampion Srbije na 400 metara. Vreme 48 sekundi i 25 stotih delova sekunde donelo mu je srebrnu medalju i novi lični rekord. Nataša i Teodor su nastupili i u trkama na 200 metara. Teodor je u muškoj konkurenciji bio peti, Nataša u ženskoj šesta. Anastasija Bogićević je bila 43 centimetra daleko od bronze u bacanju kugle, dok je u koplju osvojila peto mesto. Luka Mihailović je zaslužio šesto mesto na 100 metara, odnosno ukupno sedmo na 200 metara.
Vikend pred nama u Novom Pazaru okuplja mlađe juniore i seniore višebojce na Prvenstvima Srbije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa