19. oktobar 2023.19. okt 2023.
I. Ristivojević u skoku

I. Ristivojević u skoku

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Protiv briga i okolnosti

Poraz od Dubočice prekinuo dobru seriju. Brige zbog povreda napadača. Nove utakmice i borba protiv okolnosti i rivala. Cilj ostati u vrhu. Kurtušić nezadovoljan sudijskim kriterijuom. Novi Sad prvi naredni rival. Mačva desetkovana izostancima
Svakoj dobroj i lošoj seriji dođe kraj, to je pravilo, tako je morao doći kraj i seriji bez poraza Mačve. Imperativ je oličen u Dubočici koja je snažnom odbranom sačuvala svoj gol, a onda sačekala kontranapad da ugrozi rivala fokusirnog na ofanzivu i odnese bodove. Poraz je loš, ali još veća briga su povrede koje ne napuštaju šabački tim.

Posebno je desetkovana ofanziva. Luka Pejović je u procesu oporavka, a udarna snaga ofanzive Pavle Radunović je teže povređen i za njega je polusezona verovatno okončana, što stavlja obavezu pred igrače i stručni štab da nadoknade izostanke.

Mačva – Dubočica 0:1 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 900. Gl. sudija: Marko Gnjatović (N. Sad); pomoćnici: Tošić (Vlasotince) i Arnautović (Beograd). Strelac: Savić u 71. minutu. Žuti kartoni: Savković, Sladojević i Mijailović (Mačva); M. Stevanović, Ljubenović, Nedeljković, I. Stojanović, Savić, Đokić i Belić (Dubočica). Crveni karton: V. Mijailović u 87. minutu (Mačva).
MAČVA: Gočmanac, Jovanović, Ristivojević, Sladojević, Savković, Vraštanović, Mijailović, Novaković, Peace (Jevtić), Petrović (Abdullahi), Ugiagbe (Ristić). DUBOČICA: Knežević, Stojanović (Milić), Ljubenović, Stevanović, Đokić (Tolić), Račić, Zdravković, Stojev (Vasić), Jovančić, Ilić, Nedeljković (Belić).


-Kao i pobede, remiji i porazi, tako su i povrede sastavni deo sporta i ne možemo koristiti njih kao alibi za bilo šta. Naravno da nam nedostaju povređeni igrači, ali obaveza je da to nadoknadimo na svaki način. Svaki neuspeh se najbolje prevaziđe fokusom na greške koje se ne smeju ponoviti i razmišljanjem o sledećem protivniku. Ko je na terenu mora da pruži maksimum, ko nije bez njega se mora – ističe kapiten Mačve Igor Ristivojević.

Prvi sledeći meč je Novi Sad. Plavo-žuti nisu na nivou prethodne sezone, promenili su mnogo igrača, stigli su, kao najzvučnija imena, iskusni Mitrović i Varga iz Super lige, uz sjajnog Furtulu, a tabela pokazuje da ih očekuje borba za spas. Pomenuti Furtula je najveća opasnost ekipe gde je napad bolji deo tima. Mnogo veći problem za Kurtušića je desetkovan šabački tim. Pejović i Radunović su povređeni, a po suspenzijom Mijailović, Sladojević i Savković.

I. Kurtušić


Voleo bih da mi imamo kriterijum na gostovanju kao što imaju naši rivali u Šapcu, ne sporeći bilo čiji uspeh, jednostavno sam se uverio da mi nismo zaštićeni kao drugi i to ostavlja trag na ovaj način – naglasio je trener Ivan Kurtušić.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa