14. decembar 2023.14. dec 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Poseta ministarke nauke, tehonološkog razvoja i inovacija

Nauka, znanje, tehnologije na jednom mestu

Jedinstven koncept promocije nauke u Srbiji, ističe ministarka Begović. Promocija nauke, znanja i tehnologija na jednom mestu. Značajna podrška lokalne samouprave. Edukacija i usavršavanje put do zaposlenja
Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija republike Srbije dr Jelena Begović posetila je Centar za stručno usavršavanje, Park nauke i Trening centar na Letnjikovcu. Koncept promocije nauke realizovan u objektima koje je upoznala jedinstven je u Srbiji, naglasila je ministarka.

Foto: "Glas Podrinja"


-Srce mi je puno, drago mi je što lokalna samouprava pruža maksimalnu podršku. Park nauke je sjajna stvar gde kroz kontakt sa eksponatima upoznajete naučne zakone. Izvanredni su makers space, mesto posvećeno primenjenoj nauci, kao i naučni klub. Ukratko, sve o nauci, sve o znanju, sve o novim tehnologijama na jednom mestu se nalazi i to je izuzetno važno - istakla je ministarka naglašavajući da je ovo jedinstveno okruženje gde prve kontakte sa naukom imaju i mališani u vrtiću, a priliku za edukaciju imaju i osnovci, srednjoškolci, čak i studenti.

Foto: "Glas Podrinja"


-Najmlađi imaju prvi kontakt sa naukom, dok svršeni srednjoškolci, čak i studenti imaju mogućnost da steknu specifične veštine, poput zelenih energija, upotrebe solarne energije, upotrebe specifičnih mašina. To je put do novih znanja i pre svega zaposlenja. Grad je pre nekoliko godina imao 12.000 nezaposlenih, sada je taj broj 4.000. Neophodno je strateški razmišljati, ulagati u obrazovanje i to uvek daje rezultate, a najvažniji rezultat su mladi i stariji koji ostaju u svom gradu i svojoj državi.

Foto: "Glas Podrinja"


Pre posete objektima u Mesnoj zajednici Letnjikovac predsednik Privremenog organa uprave dr Aleksandar Pajić ugostio je ministarku Begović u Gradskoj kući.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa