28. decembar 2023.28. dec 2023.
Foto: Sani Group

Foto: Sani Group

Trideset godina kontinuiranog poslovanja : Sani group na putu uspeha

2023. godina - godina prepoznatih šansi i uspeha

Svodeći poslovnu 2023. godinu u Poslovnom sistemu Sani Group razmatraju se ovogodišnji rezultati, ispunjeni ciljevi i uspesi. Godinu punu izazova i prilika završavaju u ovoj kompaniji, sa neskrivenih zadovoljstvom realizovnim ciljevima i otvaranjem novih kompanija i osvajanjem novih tržišta
Priznanje svega što je ova kompanija ne samo u 2023. godini, već i u prethodnim decenijama, ostvarila na lokalnom i tržištu Srbije stiglo je najpre kroz jubilarnu nagradu Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga. Sani Group je nagrađen za kontinuitet u poslovanju : trideset godina poslovnih rezultata i rada.

Sani Optik 1952. kćerke kompanije u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji
Poslovnu 2023. u Sani Group-u pamtiće prvenstveno po izlasku na regionalna tržišta Crne Gore i Severne Makedonije u kojima su osnovane kćerke kompanije Sani Optik 1952. Podgorica i istoimena firma u Skoplju. Dve nove kompanije pod okriljem Poslovnog sistema Sani Group imaju zadatak da na nova tržišta prenesu sve po čemu je retail brend Sani Optik već dugi niz godina poznat u Srbiji i Republici Srpskoj: odgovorno poslovanje, kvalitetne proizvode i uslugu, pošten odnos prema dobavljačima i kupcima, odgovornost prema zaposlenima i društvenoj zajednici. Poslovanje na novim tržištima započeto je kroz kanal veleprodaje medicinskih sredstava: dioptrijskih naočara i naočara za sunce, dok se u najskorije vreme može očekivati i proširivanje asortimana. Cilj je da se kvalitetnom ponudom utiče na kvalitet novih tržišta i time razvije potražnja za proizvodima i uslugom koju kompanija nudi.

Foto: Sani Group


Novi distributivni ugovori kao potvrda dosadašnjeg rada i očekivanja
Pod okriljem Sani Group-a koji je ovlašćeni distributer i uvoznik svetski poznate kompanije Kering Eyewear za Srbiju i Crnu Goru , kompanija je kroz retail brend Sani Optik kupcima ponudila luksuzne brendove dioptrijskih okvira: Cartier, Gucci, Saint Laurent, Montblanc i dr. Ove godine Kering Eyewear je doneo važnu odluku da distributivni ugovor kompanije Sani Group bude proširen za još jedno – tržište Severne Makedonije, kao potvrda dosadašnjih rezultata.

Sani group je tokom godine potpisao još jedan značajan distributivni ugovor sa italijanskom firmom De Rigo. Potpisivanjem ugovora za tržišta Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije pod okrilje Sani group i Sani Optika stigli su brendovi : Philipp Plein, Porsche Design, Just Cavalli, Roberto Cavalli, Rodenstock, Police , Furla i dr. Ovim ugovorom zaokružena je ozbiljna dugogodišnja transformacija Sani Optika koji je ponudom i znanjem prešao u viši tržišni segment, nudeći svojim klijentima vrhunske proizvode i usluge.

Krajem godine potpisan je još jedan značajan ugovor sa jednim od dva najveća svetska proizvođača dioptrijskih stakala – japanskom brendovima Hoya i Seiko. I ovaj ugovor garantuje distributivno pravo Sani group-u na svim tržištima na kojima posluje: Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Foto: Sani Group


U kompaniji kažu da je ovo bio jedan od većih izazova, jer po prvi put kreću u osvajanje tržišta dioptrijskih stakala kroz veleprodaju i maloprodaju. Japanske firme neguju tradiciju upravljanja i rada koja pred potencijalne partnere stavlja visoke zahteve i očekivanja. U Sani group kažu da su ponosni na ovaj ugovor , ali i da su svesni ozbiljnog planiranja i posla koji je pred njima u smislu nastupa na tržištu dioptrijskih stakala u nekoliko zemalja, a posebno u smislu ponude ka vernim kupcima Sani Optika.

Sani Optik – najveći lanac optika sa centrima vid i sluh
Kompanija Sani Optik je uspešno ispunila ovogodišnji cilj: otvaranje 74. optike sa centrom za vid i sluh. Poslovanje u 53 grada Srbije i Republike Srpske podrazumeva svakodnevnu isporuku medicinskih pomagala korisnicima Republičkog zdravstvenog fonda, Fonda vojnih osiguranika, ali i isporuku luksuznih proizvoda poznatih brendova dioptrijskih naočara i slušnih aparata. Sani Optik je razvijena kompanija koja je u mogućnosti da ponudi širok raspon proizvoda u smislu zdravstvenih potreba klijenata, ali i cena. Usluga koja je sinonim kvalitetne optičarke i audiološke usluge razvijana je i unapređivana godinama, ističu u kompaniji, naglašavajući da su jedna od retkih kompanija koja nudi standardizovanu uslugu u ovako širokom rasponu zahteva klijenata. Sani Optik je stilizovanjem prodajnog prostora i širenjem ponude u pravcu luksuznih brendova hrabro iskoračio na tržištu srpske optike, te ne čudi što danas upravlja najvećim lancem optika sa centrima za vidi sluh u zemlji.

Foto: Sani Group


Sani Oftalmologija: specijalističke oftalmološke ordinacije u Šapcu i Beogradu
Zaokružujući svoju tržišnu poziciju zdravstvenom uslugom kompanije Sani Optik je pre nekoliko godina otvorila Specijalističku oftalmološku ordinaciju u Šapcu. Poslovanje koje u fokusu ima poštovanje visokih standarda u pružanju zdravstvenih usluga i primenu najnovije dijagnostičke opreme osnov su poverenja klijenata i imidža renomirane zdravstvene ustanove ordinacije. Upravo je potreba za uslugom koja je kvalitetna i nadograđena odgovarajućim pomagalom, kao i zadovoljstvo velikog broja korisnika iniciralo ideju o osnivanju novog kompanijskog brenda Sani Oftalmologija. Vrednosti koje je godinama gradio Sani group, kao i retail brend Sani Optik utkane su u najnoviji poslovni poduhvat: otvaranje Specijalističke oftalmološke ordinacije u Beogradu, u Makenzijevoj 18. Na čelu ustanove za koju u kompaniji veruju da će brzo dostići prepoznatljivost i snagu brenda čije ime nosi, nalazi se dr Mirko Ninković, specijalista oftalmolog kao osnivač i vođa stručnog tima.

Klijentima obe ordinacije su dostupne brojne usluge, među kojima: određivanje dioptrije, merenje očnog pritiska i dnevne krive očnog pritiska aplanacionim tonometrom, pregled prednjeg segmenta oka, pregled zadnjeg segmenta oka, optička koherentna tomografija zadnjeg segmenta, gonioskopija, kompjuterizovano vidno polje, pahimetrija i dr.

Obe ordinacije nastavljaju da razvijaju i produbljuju jednog od kompanijskih ciljeva – građenje svesti o značaju preventivnog delovanja kao osnove zdravstvene kulture.U kompaniji nameravaju da i dalje osluškuju potrebe lokalnih tržišta u Srbiji, kako bi pored već prepoznatljivog kvaliteta Sani Optika i u manje sredine doneli visoki standard oftalmološke usluge kroz novi brend Sani Oftalmologija.

Foto: Sani Group


2023. godina poslovnih izazova
Nije baš sve u poslovnoj godini koja se bliži kraju u kompaniji Sani group bilo lako. Sektor međunarodnog transporta uspešno se borio sa svim izazovima i širenjem voznog parka postao još konkurentniji. Ovaj sektor suočavao se sa recesijom u EU, izazovima branše, odolevao deficitu vozača, variranju cena goriva i nesigurnoj isporuci novih vozila. Godišnji plan koji je podrazumevao nabavku 10 novih vozila je u celosti ispunjen, potvrđuju u kompaniji i dodaju da je ovim vozni park povećan na 110 vozila: kamiona sa poluprikolicama , a sektor međunarodnog transporta i špedicije postao konkurentniji u svakom smislu: brzine isporuke, mogućnosti da se velikim brojem vozila odgovara na zahteve kupaca, poštovanjem evropskih standarda prevoza robe.

Grupa – mesto susreta i uživanja
Šapčani Grupu već smatraju svojim omiljenim mestom za okupljanje i uživanje. Moderan i stilizovan ambijent, vrhunska kuhinja i usluga sinonimi su restorana koji je brzo stekao svoju klijentelu i pozicionirao se kao jedno od najomiljenijih mesta za različite prilike.

Foto: Sani Group


U Sani group ne kriju da su nakon otvaranja restorana nailazili na nerazumevanje ovog poslovnog poteza. Ističu da Grupa nije nastala samo kao novi poslovni izazov, već i kao želja da grad dobije mesto evropskog stila i kvaliteta usluge u samom srcu – centru grada.

Poslovni lider na čelu Sani group-a
Kao kruna svega što je u ovoj evropskoj, a šabačkoj kompaniji postignuto tokom 2023. godine stiglo je i priznanje za čoveka koji je na njenom čelu: predsednik kompanije dr sci Branko Ninković dobitnik je nagrade za poslovnog lidera koju za izuzetna poslovna dostignuća dodeljuje Privredna komora Srbije. Ovo prestižno priznanje potvrda je liderskih veština i individualnog doprinosa privrednom razvoju u Srbiji, ali i zajedničkog zalaganja svih 650 zaposlenih u Sani group-u.

U kompaniji kažu da je ovo priznanje potvrda opredeljenja da teže izvrsnosti u odnosu prema klijentima, poslovnim partnerima i svim segmentima poslovanja. Veliki rezultati podrazumevaju i veliku odgovornost – zaposleni u ovoj kompaniji kažu da su svesni pozicije koju Sani group zauzima na poslovnoj mapi Srbije i veruju da ćemo budućim rezultatima njihov korporativni brend i retail brend Sani Optik učiniti prepoznatljivim i na novim tržištima u regionu.
PR/VS

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa