1. februar 2024.1. feb 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PROGRAM „MOJA PRVA PLATA“ I OVE GODINE SE REALIZUJE U ZZJZ ŠABAC

Prilika i za mlade i za ustanovu

Ovaj program je odlična ideja i tokom njega mogu da unapredim svoje znanje pored svojih starijih i iskusnijih kolega. Prilika koja se ne propušta i koja mi omogućava da se pokažem u najboljem svetlu i da pokažem sve svoje sposobnosti. Želim da se zahvalim Vladi Republike Srbije, Zavodu za javno zdravlje Šabac, direktoru ustanove i kolegama, rekla je Marija Kukolj
Devetomesečna obuka za mlade do 30 godina, sa završenom srednjom školom ili fakultetom, u okviru programa “Moja prva plata“ počela je u Zavodu za javno zdravlje Šabac od 18. januara. Primljena su četiri kandidata: Mirjana Zarić, strukovni sanitarno - ekološki inženjer, Ognjen Dragićević, laborant, Danijela Vukotić, diplomirani inženjer tehnologoije i Marija Kukolj strukovni sanitarno - ekološki inženjer.

-Ovaj program je odlična ideja i tokom njega mogu da unapredim svoje znanje pored svojih starijih i iskusnijih kolega. Prilika koja se ne propušta i koja mi omogućava da se pokažem u najboljem svetlu i da pokažem sve svoje sposobnosti. Želim da se zahvalim Vladi Republike Srbije, Zavodu za javno zdravlje Šabac, direktoru ustanove i kolegama, rekla je Marija Kukolj.

Foto: "Glas Podrinja"


Program “Moja prva plata“ je počeo da se realizuje od 2020. godine, a ZZJZ za njega aplicira od 2021. Dvoje mladih koji su se stručno osposovljavali u ZZJZ ranijih godina, nakon završenog programa dobilo je ugovore o radu i ostalo u ovoj ustanovi. Marija Ivanović bila je prvi polaznik programa u ZZJZ i ostala je da radi u ovoj ustanovi.

Polaznici obuke sa završenim fakultetom primaće 34.000 dinara, a sa srednjom školom 28.000 dinara


-Pre dve godine dobila sam priliku da svoju stručnu praksu počnem u ZZJZ i nakon uspešno završene devetomesečne obuke dobila sam još idealniju šansu, a to je ugovor o zaposlenju. Zaista smatram da je ovakav vid stručen prakse dobra prilika za nas mlade da svoje teorijsko znanje dopunimo u adekvatnom radnom okruženju sa svojim kolegama i saradnicima, da steknemo prvo radno iskustvo i da za sve to vreme dobijamo finansijsku nadoknadu kao dodatnu podršku i motivaciju, kaže Marija Ivanović.

Foto: "Glas Podrinja"


Polaznici obuke sa završenim fakultetom primaće 34.000 dinara, a sa srednjom školom 28.000 dinara.

Foto: "Glas Podrinja"


-Važna podrška Vlade Republike Srbije našoj ustanovi. Naša ustanova je orjentisana na prijem zdravstvenih radnika i saradnika i ove godine smo primili dva visokostrukovna sanitarno - ekološka inženjera, jednog diplomiranog inženjera tehnologije i jednog laboratorijskog tehničara. Pored toga što će biti plaćeni tokom ovog stručnog osposobljavanja, oni će imati priliku da vide šta ZZJZ radi, da prođu sve centre i službe naše ustanove, steknu dodatne praktične kompetencije, ali i da mi sagledamo ko je od njih najbolji i po isteku ovog programa opredelimo nekog od njih ili sve za zapošljavanje na određeno ili neodređeno vreme. Ovo je jedna program koji ima mnogo smisla. Važan je, kako za kandidate da budu motivisani, plaćeni za ono što rade i upoznaju bliže ustanove, za nas kao poslodavce je važno da dobijemo deficitaran kadar, rekao je direktor ZZJZ Šabac MSc dr Branko Vujković.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa