14. mart 2024.14. mar 2024.
Prvi zaveslaji
BILO JE U GLASU 26.03.1964.

Prvi zaveslaji

-Kajaci i kanui spušteni su vodu. Prvi dugoočekivani zaveslaji na Savi su načinjeni – kaže Petar Kosijer, trener Kajak kluba „Zorka“ u Šapcu predstavljajući očekivanja od predstojeće kajakaške sezone Šapčana.

Posle dva meseca provedenih na treninzima u sali DTV Partizana i hangaru kluba, lepo prolećno vreme dozvovlilo je da šabački kajakaši izađu na Savu. Preko 30 članova muške i ženske ekipe, pionira, juniora i seniora nalazi se na okupu. Jedino nedostaju braća Kerčiv. Alaksandar je na odsluženju vojnog roka, a brat Miša počinje s treninzima uskoro. Ženska ekipa nije potpuna. Za sada treniraju: Ilona Zedi, Olivera Tadić i Dobrila Ljubenović. Danica, drugoplasirana na prvenstvu države i njena sestra Mira Tomašević prva na pionirskom takmičenju Srbije ne treniraju duže vreme, ali u klubu očekuju da će ispraviti nedostatke i ponovo biti dobre omladinke i članice u svom klubu.

Ove godine najviše se očekuje od: Ilone Zedi, Dušana Radulovića, Dobrosava Srećkovića, Miodraga Veljovića i Branimira Paunovića. Ne isključuje se mogućnost da pored njih još neki članovi i članice svojim zalaganjem i rezultatima budu uvršteni među najbolje.

Prva takmičenja kajakaša počinju u junu. Kako su Šapčani počeli pripreme na vreme, to se može očekivati da će i ove godine zabeležiti dobre rezultate.
M. Z.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa