21. mart 2024.21. mar 2024.
Vukovi jak izazov (foto: VK Šabac Eliksir)

Vukovi jak izazov (foto: VK Šabac Eliksir)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Pripitomiti Vukove

Najvažniji meč. Pobeda vraća sigurnost u plej of borbi. Novobeograđani pojačani tokom zime. Pred njima imperativ pobede
Novobeogradski Vukovi faktički su drugi tim Novog Beograda i ako je prvi tim građen da osvoji sve što može da se osvoji, drugi tim je sastavljen tako da bude u vrhu domaćeg vaterpola. Malo ko im je davao šanse da se plasiraju među šest najboljih, a onda su šokirali odlični Valis u Valjevu i izborili se da budu u odabranom društvu. Naredni cilj je da uđu u polufinale. Šabac Eliskir mora da spreči „ugriz vukova“.

Dve ekipe će odigrati izuzetno važan duel za oba kluba. Šapčani nakon dva poraza ne smeju dopustiti neuspeh protiv Vukova, jer bi tog trenutka izgubili kontrolu svoje sudbine u borbi za polufinale.

P. Stanić


Vukovi na drugoj strani samo pobedom drže priključak sa Šapčanima i Partizanom ostajući u igri za polufinale. Ulog je jasan i veliki. Šabac i u ovaj duel ulazi bez kapitena Repanovića, ali to ne umanjuje značaj meča i imperativ.

I. Koptsev


-Oni mogu da iznenade bilo koga, a mi to ne smemo dozviliti. Razmišljamo samo o pobedi i cilju koji je polufinale plej ofa. Pobedom sve ostaje u našim rukama i to je najvažnije. Moramo biti celu utakmicu na visokom nivou za uspeh – rekao je trener Nemanja Ličanin.

Vukove predvodi iskusni Nenad Vasilovski. Iz Partizana su stigli Smiljević i Trtović, od početka su tu: Dragović, Andrin, Gak, Šofranac (stigao iz Valjeva), Mušikić, Urošević, nekadašnji igrač Šapca Tonković... U Regionalnoj A1 ligi su stigli do trećeg mesta. Bolji samo evro timovi Primorca i Valisa. Ove sezone Šabac ih je pobedio u četvrtfinalu Kupa Srbije.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa