Инфо

21. децембар 2017.21. дец 2017.
НЕМА КРАЈА МУКАМА БИВШИХ РАДНИКА ЗОРКИНИХ
МИНЕРАЛНИХ ЂУБРИВА

ПРЕОСТАЈЕ НАМ САМО СТРАЗБУР

Некадашњи радници Зоркиних минералних ђубрива, прошле седмице су добили решење од Уставног суда, по којем су уставне жалбе 236 радника, поверилаца Зоркиних минералних ђубрива одбачене. Бивши радници некадашње фабрике гиганта, не посустају у остваривању својих права ни након ове одлуке, и тврде да им је само овај папир фалио не би ли правду потражили код Међународног суда у Стразбуру.
-У образложењу се наводи да су жалбе одбачене јер су радници имали право да покрену парнични поступак. Међутим, међу тим радницима има и оних којима је признат дуг и они нису имали право на парнични поступак. То нас води закључку да за нас у Србији дефинитивно нема правде, те да остваривање наших потраживања морамо потражити у Стразбуру, на шта смо одлуком Уставног суда стекли све услове јер смо искористили све правне начине у нашој држави - истиче Радослав Јаковљевић.
Подсећања ради, један део радника, група од 30 људи, је пре седам година, управо захваљујући одлуци суда у Стразбуру успела да наплати део својих потраживања од државе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa