Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
КЛИМЕ ЗА ОШ “СВЕТИ САВА”
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА РОТАРИ КЛУБА

КЛИМЕ ЗА ОШ “СВЕТИ САВА”

Ротари клуб редовно организује акције у којима не само да помажу онима којима је помоћ потребна, него и награђују вредне и даровите. Такође, познати су и по еколошком деловању. Све то не би могли без помоћи донатора
Ротари клуб Шабац донирао је у уторак две климе Школи за децу са посебним потребама “Свети Сава”. Донацију је у просторијама Ротари клуба директорки школе Катарини Томић уручио председник Ротари клуба Шабац Зоран Живковић.
Климе су за школу од великог значаја и биће коришћене у сензорној соби.
-Ово није прва донација Ротари клуба нашој школи. Климе нам много значе, поготову за сензорну собу. Ми ту собу поред за рад са нашим ученицима, користимо и за рад са децом млађег узраста из Развојног саветовалишта Дома здравља. Тапацирана је целом површином и током летњих месеци тешко је радити у њој, а поготову је деци било тешко да функционишу у тим условима, рекла је Катарина Томић.
Ротари клуб редовно организује акције у којима не само да помажу онима којима је помоћ потребна, него и награђују вредне и даровите. Такође, познати су и по еколошком деловању. Све то не би могли без помоћи донатора.
-Ову ротаријанску годину почели смо једном донаторском акцијом, а наставићемо је низом других хуманитарних активности. Циљ и стратегија нам је да ове године наставимо са еколошким акцијама. Такође ћемо пратити децу са посебним потребама, као и суграђане у трећем добу. Захваљујем се свим дугогодишњим донаторима Ротари клуба Шабац, који нам омогућавају да заједничким акцијама обезбедимо помоћ онима којима је потребна. Такође бих позвао и грађане и правна лица који су заинтересовани да подрже активности и рад Ротари клуба, да нам се обрате, да бисмо се у наредном периоду заједно бавили хуманитарним деловањем, што и јесте наш основни циљ, истакао је Зоран Живковић.
Једна од најмасовнијих до сада спроведених акција Ротари клуба Шабац јесте “1.000 стабала за плућа града”. Током ове акције посађена су стабла у новом делу Великог парка, а Ротаријанци их сваке године обнављају и саде нова.
Једна од већих акција Ротари клуба Шабац била је и донација санитетског возила Општој болници “Лаза К. Лазаревић”, као и ЕКГ апарат. Током поплава 2014. године у сарадњи са ротари клубовима из Словеније поклонили су камп приколице за неколико грађана погођеним поплавама у Крупњу и Лозиници.
Ротаријанци посебно воде бригу о најмлађима, још од најранијих дана. Тако сваке године први дечак и прва девојчица рођени на Божић у шабачком породилишту добијају поклон пакете. Новчано стимулишу ученике победнике републичких и учеснике међународних такмичења из Шапца. Поред тога, прошле године су кабинетима за физику у шабачким школама донирали лего роботе. Тиме је омогућено ученицима шестих и седмих разреда да своје знање усавршавају уз помоћ најсавременијих учила.
Ротаријанци су својим акцијама помагали и Геронтолошком центру, шабачким вртићима, Удружењу параплегичара Мачванског округа, као и бројним појединцима.
Хумани пословни људи
Ротари је међународна организација пословних и професионалних људи који су широм света удружени са циљем развоја међусобних етичких односа и високих пословних веза међу собом, а међу основним делатностима Ротарија је хуманитарни рад. Ротари клуб Шабац је основан 21.12.1998. године и за 20 година спровели су огроман број хуманитарних акција.
М. М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa