Инфо

15. новембар 2018.15. нов 2018.
ОДРЖАНА ИЗБОРНА СКУПШТИНА ЦРВЕНОГ КРСТА

ВУЧИНИЋ НА ЧЕЛУ КОЦЕЉЕВАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

Прошле недеље у просторијама Црвеног крста одржана је изборна седница скупштине ове организације на којој је изабрано ново руководство. У наредном мандатном периоду од четири године на челу коцељевачке хуманитарне организације биће Ненад Вучинић, досадашњи члан УО и секретар ОО ЦК у Доњем Црниљеву. У свом првом обраћању, након што је изразио захвалност због указаног поверења, истакао је да ће акценат у раду и даље бити на добровољном давалаштву крви али и у области социјалне помоћи угроженима јер је то један од највећих циљева.
–Најпре желим да се захвалим др Весни Поповић, досадашњој председници Црвеног крста која је нажалост дала оставку, јер је она перфектно водила ову организацију. Мој циљ ће бити да наставим тај рад и ако будемо успели да га побољшамо. Осим тога, покушаћемо да набавимо ново возило јер је садашње већ дотрајало. За касније ћемо покушати да обезбедимо основне услове јер је Црвени крст смештен у старој згради и неопходна је изградња тоалета- рекао је новоизабрани председник.
До 2022. године функцију потпредседнице обављаће Маријана Бајић, професорка Средње школе у Коцељеви и секретар подружнице ЦК у овој установи. За чланове Управног одбора изабрани су Жељко Петровић из Ћуковина, Ненад Ранковић из Драгиња и Живислав Симић из Баталага као и две чланице из реда волонтера, наставнице коцељевачке основне школе Оливера Дајић и Весна Ж. Поповић.
Надзор над радом ове организације обављаће Јагода Бабовић, дипломирани правник, Марија Белензада, инж. грађевине и Иван Павловић, дипломирани економиста.
Из године у годину број чланова ове хуманитарне организације се повећавао те их је прошле године било нешто више од хиљаду а чак 83 одсто њих су млађи од 35 година. Осим тога, у евиденцији волонтера се налази 75 лица. Говорећи о ономе што је у претходном периоду реализовано, секретар Милан Глумац је подсетио присутне да су за допринос у раду коцељевачком Црвеном крсту уручена признања Црвеног крста Србије.
–Повећан је и број акција добровољног давања крви, са осам, колико је било у 2015. на 14 у овој години, како би што већи број грађана имао прилику да искаже своју хуманост. Повећавао се и број давања крви. Резултат је десето место по успешности у Србији у прошлој години што је најбољи резултат наше средине од када се води евиденција. Тим поводом уручена нам је Сребрна Плакета хуманости. Поред тога, обука из Прве помоћи представља једну од наших најпрепознатљивијих активности у раду са подмлатком и омладином који су једна од наших циљних група и већина наших активности се заснива првенствено на обухватању ове популације са жељом да се баш њима пренесу васпитно корисне и значајне информације- поручио је Глумац.
Радован Ранисављевић, начелник одељења за општу управу и јавне службе, оценио је да је Црвени крст веома важна карика, посебно када је у питању деловање у ванредних ситуацијама, каква је била у овој општини пре четири године, за време незапамћених мајских поплава.
–Црвени крст је у више области дао свој допринос. Својим активностима помагало се социјално угроженом становништву, сиромашнима, болеснима и унесрећенима, радило се на едукацији младих. Од 159 градова и општина у Србији Коцељева је друга у области давалаштва крви што је за сваку похвалу- поручио је Ранисављевић.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa