Инфо

28. фебруар 2019.28. феб 2019.
Изложба у Културном центру

Шабачки мајстори фотографије

Кроз објектив шабачки мајстори фотографије објединили су стварност око нас, лични доживљај света и савршене тренутке осликали уз помоћ магије светлости. Уметничке импресије, чланови Шабачке фотографске задруге, представили су кроз радове на традиционалној једанаестој изложби у Културном центру. Поставку чине фотографије 22 аутора по избору селектора мајстора фотографије Фотографског савеза Србије Милана Марковића.
- Мислим да је ово најквалитетнија изложба до сада, према оцени селектора, који у континуитету прати наш рад од оснивања. Господин Милан Марковић одабрао је 60 фотографија са различитим мотивима и техникама. Ово је прилика да у оквиру ревијалне изложбе чланови Задруге покажу своје умеће. Већина радова које посетиоци могу да виде су награђени. Посебно бих истакао радове Ђорђа Возаревића, фотографа који користи модерну, могао бих рећи и авангардну технику, инфрацрвену, како би забележио пејзаже - навео је председник ШФЗ Владимир Ђинић.
У оквиру изложбе посетиоци су могли да погледају пројекцију 80 дијапозитива Бранислава Станковића.
- Оно што се на филму забележи касније није могло бити исправљено у постпродукцији као данас. Оно што види фотоапарат, то је уједно и снимак. Због тога се дијапозитив сматра најзахтевнијом техником која се појавила у фотографији. Некада је била врло популарна, а сада, готово да је ишчезла - појашњава Ђинић.
Црно-беле фотографије којима доминирају упечатљиве сцене из свакодневног живота, живописни пејзажи, лепота покрета, снага монументалних здања, вечност сачуваног тренутка забележеног објективом вештог фотографа, чине само део поставке која је отворена до 4. марта у Галерији Културног центра.

М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa