Инфо

26. новембар 2020.26. нов 2020.
Фото: И.Ђ.

Фото: И.Ђ.

ИГОР ЂУРКОВИЋ, ФК „МАЧВА“ (БОГАТИЋ)

ЗАСЛУЖУЈЕМО ВИСОК ПЛАСМАН

Календарску годину Богатинци завршили на шестом месту. Мали жал за вишом позицијом. Сарадања са познатим људима. Циљ горњи део табеле и на пролеће. Припреме од 10. јануара
Одличан финиш јесени донео је Мачви из Богатића одличну шесту позицију на паузи и велики оптимизам, миран „зимски сан“, а добри резултати су утицали и да амбиције мало порасту.
Тренер ИГОР ЂУРКОВИЋ очекује да екипа функционише добро и на пролеће.
-Превасходни циљ је био опстанак пре почетка сезоне, велики број екипа ће у нижи ранг, разлика није велика, али осим доброг салда, имамо одличну атмосферу, самопоуздање и надамо се да ћемо све то сачувати и у другој полусезони, те да ћемо успети да будемо високо позиционирани и после 34 кола. Мачва то заслужује.
Нико пре поечтка сезоне не би имао ништа против учинка од 27 бодова и шестог места, остао је мали жал и за вишим пласманом.
-Признајем да жалим за, бићу слободан да кажем, изгубљена два бода у Лајковцу, јер смо показали много више од ривала, али је остало 1:1. Са та два бода били би трећи, али не жалимо превише, јер свеукупно ситуација је више него добра. Слога из Пожеге је убедљива и заслужује апсолутно да се пласира у Прву лигу, ми нисмо тренутно у могућности да се боримо за такве домете, али имамо неопходно да будемо у горњем делу.
Ђурковић је као и претходне сезоне преузео тим после дела полусезоне. Ипак, овај пут су учинак и позиција на табели много бољи него у зиму 2019. године.
-Прихватио сам позив од, за многе нових људи у руководству Мачве, али за мене старих познаника и сарадника од пре седам година када сам први пут био део „црвено-црних“ из Богатића. Морам да похвалим изванредну сарадњу са председником Зорном Ђурковићем, потпредседником Небојшом Достанићем и свим члановима управе. Наследио сам од колеге Обрадовића добро припремљен, квалитетан тим и то су резултати показали. У шест кола, четири победе, један реми и пораз је више него добар учинак.
До јануара су играчи на одмору, али ће бити активности и на фудбалском тржишту.
-Први циљ је да очувамо костур екипе, а конкуренцију ћемо појачати на крилним позицијама и трудићемо се да нађемо још једног доброг бонус играча. Времена има, тренутни план је да припреме почнемо 10. јануара, а првенство ће бити настављено 7. марта.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa