Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
63. ИЗБОР НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ПОДРИЊА У ОРГАНИЗАЦИЈИ „ГЛАСА ПОДРИЊА“

НА МЛАДИМА СВЕТ ОСТАЈЕ

Фото: Фб ЖРК Медицинар


Најбољи међу најбољима
УНА ОБРЕНОВИЋ (ЖРК Медицинар) - Спортисткиња Подриња 2020.
Пре само две године била је велики потенцијал Медицинара, предводник најбољег кадетског клуба у Србији, потом је заиграла за први тим, без страха се упустила у дуеле са много искуснијим играчицама, да би током ове године доживела „експлозију“. Минутажа је расла, учинак пропорционално њој, да би у текућој сезони добила посебну част да буде капитен Медицинара, најмлађи у историји, наследивши траку од тренутно теже повређене Ане Радовић, најбоље рукометашице у историји клуба. Терет претежак, али је умела да га носи. Још средњошколка Уна је водила свој тим до епитета најпријатнијег изненађења јесење полусезоне Супер лиге Србије.

Фото: Мачва инфо


АЛЕКСАНДАР ГРНОВИЋ (АК Спринт) – Спортиста Подриња 2020.
Мало који атлетичар у нашој држави исказује потенцијал као Александар Грновић, момак који наступа за бадовиначки Спринт, иако млад, већ дуго је, уз Дудаша најбољи десетобојац Србије и по одласку Михаила, очекивано је да Александар преузме примат. Један је од вишебојаца на коме се заснивају велика очекивања наше „краљице спортова“, док ће сан о Олимпијским играма, уз овакву посвећеност брзо постати јава. Ђак генерације Мачванске средње школе деценију и по је у атлетици, узастопне године је најбољи млађи сениор Србије, а ове године је постао шампион Балкана у десетобоју у Клужу. Најбољи је у Србији на 110 метара са препонама и скоку с мотком, уз још многе титуле на вишебојским такмичењима и међународним митинзима.

Фото: КСС


Најбољи млади спортисти
1. БРАНКО ЛАГУНЏИЋ (КК Зорка) – Млади спортиста Подриња
Када млади доминирају и сениорским категоријама, можете претпоставити каква је конкуренција у категорији младих спортиста. Увек пресуђују нијансе у компарацији различитих спортова и узраста. Младог кајакаша шабачке „Зорке“ изнад осталих издигла је титула светског шампиона на ове године најјачем такмичењу за млађе категорије Олимпијским надама у категорији једноседа на 500 метара. Ове сезоне је дебитовао и у сениорској репрезентацији.

2. ЖАРКО КРАЈИШНИК (ТК Шабац)
Светски кадетски шампшион и европски вицешампион из 2019. Године, у овој на истеку наставио је серију успеха представљајући Србију и ТК „Шабац“. Годину је отворио бронзом у Шведској, наставио Г1 златом, успесима на националном нивоу, а завршио бринзом на Европском клупском у Загребу.

2. МАРКО ЛАЗИЋ (ТК Летњиковац)
Теквондиста Летњиковца потврдио је да се на њега мора рачунати у најкраћем периоду на сениорском нивоу. Лазић је, по многима оштећен за злато на Европском клупском, када је донео сребро, а током године је освојио два Г1 турнира, био најбољи јуниор Србије у својој категорији.

3. УГЉЕША ГАЈИЋ (РК Витез)
Некадашњи кадетски вицешампион Европе, сигурно граби ка важном сениорском месту, а током 2020. завредео је звање јуниорског шампиона Србије, најбољег рвача Србије међу млађим сениорима, а већ је и међу сениорима у врху, тренутно трећи и у грчко-римском и у слободном стилу. Као и сви млади одликаши, олимпијска нада Шапца и Србије.

Најбољи тренери

Фото: Приватна фб архива


1. ИВАН ГЛАДОВИЋ (РК Витез) – Тренер Подриња за 2020.
„Исцепкана“ сезона за рваче приведена је крају, а једну од успешнијих у историји имао је Рвачки клуб „Витез“. У велику већину успеха своје тренерске нити „уплео“ је млади Иван Гладовић. Још увек повремено активан рвач, већ неколико година припрема млађе борце, а ове године је био тренер рвача који су донели 26 медаља и тренер у тиму који је шампион Србије у слободном стилу.

2. ИВАН ЂИНИЋ (АК Спринт)
Трнер АК „Спринта“ иза себе има једну од најуспешнијих сезона у каријери. Осим великих резултата Александра Грновића, предовдио је до титула на националном нивоу одговарајуће узрасне категорије између осталих Ђорђа Јовановића, Вељка Росића и Милоша Ердевичког.

3. НЕМАЊА ЛИЧАНИН(ВК Шабац)
Ковид је срушио снове шабачких ватерполиста о још једној титули шампиона, међутим није ни претходна година протекла без трофеја, Вељко Личанин, помоћник у првом тиму је и тренер шампионске генерације 2008. годишта која је одбранила титулу освојену претходне године на доминантан начин.

Најбољи колективи



1.КАЈАК КЛУБ „ЗОРКА“ – Спортски колектив 2020.
Најуспешнији спортски колектив Шапца претходне деценије, одлучио је да и у наредној остане у врху. Ма колико девастирана сезона ковидом, Зорка је успела да сачува класу освајањем свеукупног другог места екипно у држави, уз јуниорску шампионску титулу и континуитет у свим категоријама. У овдашњем клубу тренирају освајачи највреднијих медаља ове године, Небојша Грујић и Бранко Лагунџић који су јединствен спој садашњости и будућности који репрезентује Зорка.

2.ТЕКВОНДО КЛУБ „ШАБАЦ“
Шабачки теквондо одавно је у врху српског олимпијског спорта и резултати на домаћој сцени су већ навика, али овдашњи клубови нас навикавају и на интернационалне успехе. Клуб „Шабац“ је ове године дао освајаче вредних међународних признања, а годину је завршио са четири медаље на Европском клупском првенству у Хрватској.

3. ЖЕНСКИ КОШАРКАШКИ КЛУБ „ДУГА“
Млади спортски колектив исписао је нове странице историје у години која бележи последње сате. Шапчанке су се пласирале у највиши ранг вративши елиту у Шабац после неколико година паузе. Предвођени Вуком Степановићем са клупе и Ренатом Степановић на терену Шапчанке су пласман у виши ранг обезбедиле пре прекида шампионата, те иако је званично Друга лига прекинута, на паркету су избориле промоцију.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa