Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
анализа следи: вк шабац

анализа следи: вк шабац

ВАТЕРПОЛО: ВК „ШАБАЦ“

АНАЛИЗА И ЈОШ ЈАЧИ РАД

Порази у последњим секундама у два велика дербија. Квалитетом једнаки ривалима, али у завршници слави противник. Циљ остаје титула, свакако ће све одговоре дати плеј оф. Недостаје искуства екипи
На половини трке у регуларном делу сезоне ШАБАЦ је четврти. Остаје чињеница да су бар у два дербија одлучивали детаљи и последње секунде, могло се десити и да то буде потпуно заслужено да буде бар један, можда и свих шест бодова више, но није. Остаје мистерија за две одлуке арбитара у последња два напада у дуелу против Новог Београда које су директно решиле меч, најпре игнорисан прекршај на два метра, а потом и искључење капитена Шапца у контранападу Београђана. Да је могла публика направити атмосферу као претходних сезона, можда би тас нијанси претегао на страну шампиона Србије, али није. У 2021. наши ватерполсити улазе са позиције четири.

Вукадиновић откровење
Радослав Филиповић први чувар мреже Шапчана један је од најбољих у Лиги и по многима могућа алтернатива на репрезентативном голу након смене генерације после Игара у Токију. Када је као контакт особа морао у изолацију пред четири последња меча у години, постојала је бојазан како ће се снаћи млади Андреј Вукадиновић, деветнаестогодишњи продукт клупске школе. Иако је био на пораженој страни у три од четири дуела, на његове наступе мало ко би могао имати замерке. Чак 11 одбрана забележио је против Новог Београда претходне среде и показао да Шабац располаже са два одлична, млада чувара мреже.


-Нисмо задовољни пласманом на половини сезоне. Овај тим није састављен да би био четврти, већ желимо да се боримо за титулу. Заостатак је велики сада, али свакако предстоји плеј оф где ће се сводити коначни рачуни. Наравно, морамо се потрудити у другом делу да остваримо што боље резултате, а потом у плеј офу будемо на врхунцу. Остаје анализа и рад – истиле млади Матија Тонковић.
Прво и последње коло су врло слични. У дербију против Радничког и потом против Новог Београда, Шапчани су били близу победе, нису искористили своје прилике, гости јесу и тако су бодови отишли, док је пораз од Звезде у Београду последица слабе игре у последњем периоду, иако је гост био тај који већи део меча водио и контролисао резултат. Шабац нико није надиграо, али то и није нека утеха.

Гардашевић први стрелац
По боју постигнутих голова, Шапчани су други тим Лиге, само је Раднички имао убојитије стрелце. Најбољи стрелац овдашњег клуба је летошња придошлица Филип Гардашевић са 33 гола, од чега 29 у шампионату, четири у Купу, Вучинић је „аутор“ 23 поготка, Јанковић 19.


-Желели смо бољи пласман, имали смо прилике да победимо у сва три дербија, биле су то егал утакмице, али нисмо, више фактора је одлучило. Предстоји анализа. Искуство је на страни других екипа, но ми од наших циљева не одустајемо. Све недостатке најбоље исправи тренинг, рад. Остала је још поливина сезоне и плеј оф, ми морамо наћи начин да изједначене утакмице решимо у нашу корист, јер ће у коначном пласману одлучивати детаљи – истичу у руководству клуба.

На крају лигашког дела Супер лиге, осам првопласираних екипа ће изборити пласман у плеј оф. У четвртфиналу следе дуели првог против осмог, другог против седмог, трећег против шестог и четвртог против петог, потом полуфинала и финала. Предност домаћег терена увек имају бољепласирани тимови из лигашког дела.

гардашевић: први стрелац (фото В. А.)


Велики испит Шапчане очекује одмах у првом колу наставка, у фебруару 2021. када ће отпутовати у Крагујевац и играти против, пре сезоне, главног кандидата за титулу, екипе „Радничког“. Ипак, тај дуел биће шести званични меч Шапчана у 2021. години, јер ће од 14. до 17. јануара одиграти пет дуела на полуфиналном турниру Регионалне лиге и то против изузетних ривала: Младости из Загреба, Јадрана и Морнара из Сплита, Црвене Звезде и Партизана или ријечког Приморја. Регионална лига није приоритет, но када имате високе амбиције, прилике, уколико се укажу, не смеју се пропустити.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa