Инфо

18. фебруар 2021.18. феб 2021.
Понос града и професије
Одликовани Шапчани поводом Дана државности

Понос града и професије

Одликовања за најистакнутије институције и појединце. Доктор Миливоје Ђурић добитник златне медаље за заслуге и допринос у спровођењу активности на спречавању ширења ковида. Златна медаља постхумно др Александар Јовановски за заслуге и дело личног херојства у лечењу и заштити становништва Републике Србије Сретењски орден трећег степена за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане у области културе, а поводом 180 година постојања и рада одликовано је Шабачко позориште
Поводом Дана државности Републике Србије (Сретења), одликоване су најистакнутије институције и појединци. Сретењским орденом трећег степена за нарочите заслуге за Републику Србију и њене грађане у области културе, а поводом 180 година постојања и рада одликовано је Шабачко позориште. Доктор Миливоје Ђурић из Опште болнице Шабац добитник је златне медаље за заслуге и допринос у спровођењу активности на спречавању ширења заразне болести Ковид-19, а златном медаљом постхумно је одликован др Александар Јовановски за заслуге и дело личног херојства у лечењу и заштити становништва Републике Србије.

Градоначелник др Александар Пајић за добитнике државног признања приредио је свечани пријем у Дуњића кући и истакао да је Шабац град културе, спорта, привреде, а да се посебно поноси својим здравственим радницима који су у тешким временима показали бригу, одговорност и посвећеност.

-Три признања од председника Републике за Дан државности су стигла у Шабац и велико је задовољство што имамо прилику да се поносимо свим оним што су наши лекари учинили за здравље грађана. И доктор Ђурић и доктор Јовановски. Нажалост доктор Јовановски је свој живот дао у борби против корона вируса. Одликовање је понело и Шабачко позориште које прославља 180 година постојања и од оснивања је било водиља културног живота, како града, тако и државе. Дугујемо велику захвалност људима који су посвећеним радом допринели да град Шабац буде на мапи Србије и сигуран сам да ће у наредном периоду бити још признања, јер стварамо град будућности - рекао је градоначелник Пајић.

Доктор Миливоје Ђурић инфектолог Опште болнице Шабац добитник златне медаље за заслуге и допринос у спровођењу активности на спречавању ширења пандемије наводи да је лекарски позив пун изазова, али да се водио начелима професије у сваком тренутку.

-Искушења јесу била већа него што је уобичајено, али само сам радио свој посао. Захвалан сам председнику, градоначелнику и људима који су ме предложили за признање - нагласио је др Ђурић.
Сања Јовановски, супруга недавно преминулог доктора Јовановског у име породице захвалила се на признању и истакла ће др Александар увек остати у сећањима породице и колега као врстан стручњак, предан раду и професији.

-Саша би био веома поносан да је данас са нама. Вредно је радио и у свом позиву био је веома пожртвован, несебично је делио своје знање. Био је део здравства у времену пандемије и као породица смо изузетно поносни на све што је учинио. Захвалила бих се свима, посебно председнику, граду и градоначелнику.

Указом председника Републике Србије, одликовано је 164 појединца, установа и удружења, а орден је понело и Шабачко позориште као градска установа културе са дугом традицијом.

-Понос је примити признање за нарочите заслуге Републици Србији и културни живот, а поводом 180 година постојања Позоришта у име свих оних који су учествовали у животу и раду. Иако су изазови пред нама то ћемо оправдати, јер имамо све ресурсе да наставимо даље и креирамо репертоар који ће бити препознат не само у граду Шапцу, већ и широм земље, а надамо се и ван граница - нагласио је в.д. директора Шабачког позоришта Владимир Василић.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa