Инфо

18. март 2021.18. мар 2021.
фото: в. а.

фото: в. а.

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Следи велики дерби

Стари Град одличан за разигравање пред велики дерби. разлика у квалитету велика. Партизан значајно јачи него у јесењој полусезони. Појачан репрезентативцима. Шапчани славили у Регионалној лиги
Према очекивању, екипа Старог Града није могла озбиљније да парира екипи Шапца, када је постигла први гол, прошло је 12 минута ефективне игре и Шабац је већ имао осам погодака на конту, те је меч у престоници послужио као уигравање за много тежи и важнији дерби меч који следи на Градском базену. Шампиону Србије гостује највећи и најтрофејинији клуб ових простора, београдски Партизан.

Стари Град – Шабац 6:21 (0:4, 2:8, 2:2, 2:7)
Београд. Судије: Шукић, Петровић. Искључења: Стари град 5, Шабац 9. Петерци: Шабац 2 (2)
СТАРИ ГРАД: Ивановић, Поповић, А.Шофранац 2, Васић 1, Л.Шофранац, Спасић, Барбарез, Гајић 2, Мониз, Секулић, Ћорић, Гири, Черкез, Бојић 1.
ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић 2, Марковић 1, Репановић, Ткач 2, Драшковић 2, Вучинић 5, Тонковић, Јанковић 3, Вуксановић 1, Стојановић 2, Велкић 2, Вукадиновић, Ћетковић 2.


Биће то велики дерби где ће против наше екипе бити јачи, снажнији Партизан него јесенас. Лето и јесен су прошли у консолидацији великог клуба и садаје створен изузетан тим младих играча појачан искусним асовима, кадар да направи свима проблеме. Тешко може бити кандидат за титулу, али онима који то јесу може „помрсити“ рачуне. Школа Партизана је најбоља ватерполо школа на свету и већ податак да је неко потекао из ње указује на велики квалитет. Талентованим момцима придружили су се Стефан Митовић, наш прослављени репрезентативац, бразилски репрезентативац Вергара и његов репрезентативни колега, некадашњи играч Шапца Гомеш, као и члан најбољег тима САД Скофилд. Бућан, Андрин су староседеоци, као и голман Булајић као снага тима Милоша Королије.

Биће ово трећи овосезонски окршај Шапца и Партизана. Шабац је славио у првом делу, на Бањици, 14:10, а потом и на полуфиналном турниру у Регионалној лиги 14:9. У међувремену је Партизан напредова резултатски, поражен је у последња три кола само од Звезде где је меч решен тек у финишу. Овај меч је Београђанима последња прилика да се врате у борбу за позицију која гарантује предност домаћег терена у првом колу плеј офа, док овдашњи клуб победом и дефинитивно осигурава такав статус. Шапчани су у претходна два дуела убедљиво победили противнике, Драшковић и Вуксановић све се боље уклапају и присутан је оптимизам пред велики дерби. Остаје жал што не постоји могућност да публика присуствује лепом ватерполо дуелу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa