Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
Фото:CEV

Фото:CEV

ДАНИЦА РУЖИЋ, РЕПРЕЗЕНТАТИВКА СРБИЈЕ У ОДБОЈЦИ

Никад не одустајте од снова

„Била сам јако узбуђена и морам признати да сам имала трему. Са друге стране била сам јако поносна и срећна због свог успеха.”
Даница Ружић (15) из Дубља заиграла је за репрезентацију Србије у одбојци. Припреме су се одвијале у Врњачкој бањи и трајале 10 дана, а 3 дана су играле против Бугарске, Турске и Румуније. У тиму од 12 играчица била је и наша Даница.
Љубав према одбојци гаји од своје 6. године, и како каже од самог је почетка знала да је то прави спорт за њу.
-Не могу то да објасним, ваљда се то једноставно,само осети. Обузме те та љубав, воља и жеља – истиче Даница.

CEV


Највећи сан био јој је да заигра за репрезентацију, када је прешла да игра за пионирке тај сан се полако почео остваривати. Следећа степеница је да заигра и за сениорски тим, а на питањем где је све гостовала, у којим градовима играла одговара:
-Док сам тренирала у Богатићу ишла сам на многе одбојкашке кампове. Кратко сам тренирала и у “Заслону” у Шапцу где сам развила нова познанства, која су ми отворила пут ка Руми. Тек када сам прешла да играм за ЖОК “Рума” почела сам да играм озбиљније утакмице и понекад имам утисак да сам прешла целу Србију уздуж и попреко. Гостовала сам више пута на новогодишњем турниру у Новом Саду, утакмице сам играла и на Златибору, у Зајечару, Сремској Митровици, Београду и многим другим градовима. У шестом разреду сам ишла у Италију и то су биле моје прве припреме, које су ми јако драге јер сам тамо прославила рођендан- набраја Даница, која у будућности види себе као одбојкашицу, али поред тога не занемарује школу, жели да постане зубар.

Верујте у своје снове и никада не одустајте од истих. Труд се исплати. Тренирајте и будите здрави, па ће и успех доћи


Како је одбојка тимски спорт, питали смо Даницу колико јој заправо тим значи?
-Тим ми баш доста значи. Када играм за репрезентацију, мој тим из Руме ми је велика подршка. Такође, дивне девојке сам упознала у репрезентацији. Једни друге бодримо када губимо поене, како не би падале и како би наставиле јаче даље. Тим нас учи како да функционишемо са другим људима и лепо је бити део неке целине, неког тима.”
Након све три победе у Врњачкој бањи, следи Европско такмичење које ће се одржавати у јулу, у Мађарској. Од три утакмице најтежа јој је била против Бугарске, када су победиле плакале су од среће.
-Била сам јако узбуђена и морам признати да сам имала трему. Са друге стране била сам јако поносна и срећна због свог успеха- описује Даница какав је заправо осећај играти на терену и борити се за своју земљу и поручује младима:
-Верујте у своје снове и никада не одустајте од истих. Труд се исплати. Тренирајте и будите здрави, па ће и успех доћи.

Кети Симић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa