Инфо

22. јун 2023.22. јун 2023.
Млади и путовања

Млади и путовања

Путовања су омиљени део живота младих. Она се памте и препричавају целога живота. Сајт fotomaraton.rs наводи да су најпосећеније дестинације од стране младих Кавос (Грчка), Будва (Црна Гора), Кушадаси (Грчка), Ибица (Шпанија), Саранда (Албанија) због свакодневних журки које се приређују на плажама.

Разлози због којих путују су пре свега друштвеног карактера. Ту спадају дружења, нова познанства, журке. Ипак неки путују и због својих пословних обавеза. У последње време, фотографије познатих јутјубера и инфлуенсера са одређених дестинација привлаче младе да путују не би ли направили добру фотографију, што се може видети и на анкети.


Наиме, пошто су у анкети учествовали млади, већина њих изјаснила се да путују најчешће са породицом, али наравно постоје и опције летовања са пријатељима, а такође и омладинци који раде, иду на пословна путовања која су краткорочна


Да бисмо им помогли у организацији путовања издвојићемо агенцију Balkan Fun Travel, која пружа добар вид забаве. Што се тиче најјефтинијих летова за места ван Балкана препоручујемо wizz air и ryan air.
Анкета је показала следеће:

Резултат првог питања на нашој анкети је једногласан. Mлади воле да путују, што је веома лепа ствар, јер то значи да данашње генерације и те како желе да шире видике. Док са друге стране поставља се питање да ли путују да би нешто видели, или само да би направили добру фотку? Више од половине њих изјаснило се да је то уско повезано, те да се на пут иде због обе опције. Наиме, пошто су у анкети учествовали млади, већина њих изјаснила се да путују најчешће са породицом, али наравно постоје и опције летовања са пријатељима, а такође и омладинци који раде, иду на пословна путовања која су краткорочна. И за крај на велико изненађење, ако је судити по анкети, чак 60% младих сами организују своја путовања, а остатак ипак путује уз помоћ туристичких агенција.
Милица Максимовић /Анђела Грковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa